ENG | NL
Nevermind: Storksky & Limburgs Jeugdorkest

Nevermind: Storksky & Limburgs Jeugdorkest

Paradiso Amsterdam

Sunday 04 September 2016 / 17:00 (16:00 doors open) / Paradiso, Amsterdam

Op 24 september 1991 verscheen Nevermind van Nirvana, een album gemaakt door drie bleke twintigers uit het noorden van de Verenigde Staten. Het album sloeg onmiddellijk in als een bom en werd de blauwdruk voor een hele generatie tieners in de jaren negentig.

Alternative rock werd mainstream

Het betekende ook het einde van de rocksound uit de jaren tachtig, Nevermind rekende af met de geföhnde kapsels, glitterleggings, hoge stemmetjes en machismo. Hier stond een slecht geklede, humeurige man waarvan je voelde dat zijn leven uiteen gereten werd en daar zonder schroom in elk nummer over zong. Alternative rock werd mainstream. Wereldwijd werden van Nevermind 24 miljoen exemplaren verkocht. Eentje daarvan kocht Storksky-drummer Roy Moonen, die leerde drummen op het album omdat het zo lekker rechttoe rechtaan was.

25 jaar

Op 24 september is Nevermind precies 25 jaar oud. Voor Zomerparkfeest – dat een maand eerder wordt gehouden – een aanleiding om het album integraal uit te laten voeren. De Maastrichtse band Storksky wordt het hart van die uitvoering. Het duo won afgelopen december de finale van de belangrijkste Limburgse muziekwedstrijd Nu of Nooit. De band overklaste alle andere acts en lijkt op weg naar een landelijke doorbraak. Ze staan deze zomer op Pinkpop (onderdeel van de prijs), maar ook andere gerenommeerde festivals als Zwarte Cross hebben de band geboekt.

Jesse Passenier, Storksky & LBM Jeugdorkest

Storksky voert het album uit met het Limburgs Jeugdorkest, samengesteld uit de bovenlaag van alle Limburgse harmoniën en fanfares. Het beste dus wat Limburg aan jonge muzikanten te bieden heeft. De productie komt verder tot stand in samenwerking met Intro Maastricht, productiehuis voor eigentijdse en innovatieve muziekvoorstellingen. Intro Maastricht – artist in residence Jesse Passenier hercomponeert het volledige album voor het orkest en zal daarmee een belangrijke stempel drukken op het geheel. Passenier is een groot talent en arrangeert onder andere voor het Metropole Orkest. Ook hij groeide op met Nevermind.

Björn Bus

De jonge gerenommeerd dirigent Björn Bus leidt het LJO en Storksky door de arrangementen van Passenier. Björn is een druk bezet man in de blaasmuziek wereld met verschillende prijzen op zijn naam waaronder de bronzen dirigeerstok van de internationale dirigenten wedstrijd van het WMC te Kerkrade.

Data:

Zaterdag 27 augustus 2016 – Zomerparkfeest Venlo. 

Woensdag 31 augustus 2016 – Cultura Nova Heerlen.

Zondag 4 september 2016 – Paradiso Amsterdam (Tickets? Klik Hier!) 

201608Nevermind Logos trnsprnt test5