ENG | NL

Aart Strootman

Gitarist/Componist

Aart Strootman

Aart Strootman werkte al op jonge leeftijd samen met gerenommeerde gitaristen. Vanaf zijn 12e kreeg hij les van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison aan het conservatorium van Rotterdam. Na zijn middelbare school vertrok hij naar Tilburg om te studeren bij Hein Sanderink, daar haalde hij zijn Bachelor diploma cum laude in 2008. voor zijn Master nam hij gedecentraliseerd les bij Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en studeerde met een 10, cum laude af aan de Hogeschool Fontys & Zuyd in 2010. Naast klassiek gitaar behaalde hij bij hetzelfde instituut een Mastertitel in muziektheorie en tot slot een Master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Sinds 2009 doceert Aart aan het conservatorium (FHK) in Tilburg en is hij samen met Arnold Marinissen artistiek leider en dirigent van ensemble FC Jongbloed. Aart speelt met gitarist Bram Stadhouders in het duo Grensveld muziek die laveert tussen geïmproviseerde muziek en minimal music. Met ondersteuning van het BKKC en MuziekLab Brabant richtte hij de “minimal-chambermetal” band TEMKO op. Daarnaast is hij gitarist bij ensemble Lunapark, Flipside Paradox en speelde samen met dansgezelschappen T.R.A.S.H. en Club Guy&Roni. Aart speelde soloconcerten in lokale musea tot the Barbican hall, van Amsterdam tot Wellington – veelal op zelf gebouwde instrumenten of gitaren gebouwd door Gimar Yestra. Aart soleerde met F.C Jongbloed, Lunapark, Britten Symfonia en het Radio Symfonieorkest van de Hessischer Rundfunk. In mei 2014 zal hij optreden met het New York Philharmonic.

Als componist is Aart actief bij theatergezelschap EELT en schreef hij muziek voor diverse theatervoorstellingen, voor F.C. Jongbloed, DissonArt Ensemble en talloze solisten.

www.aartstrootman.com