ENG | NL

Ramon Lormans

Slagwerker

Ramon Lormans

Ramon Lormans is een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling weet hij zijn publiek te roeren. Ramon speelt sinds zijn vijfde levensjaar slagwerk en vulde dit twee jaar later aan met de piano. Hij werd opgemerkt door Willy Goudswaard en studeerde van 1998 tot 2001 aan de jongtalentklas van het Fontys Conservatorium. Ramon volgde van 2008 tot 2010 lessen in de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 2010 slaagde Ramon cum laude voor zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daar lessen van Peter Prommel, Victor Oskam, Walter van Hauwe, Willem Brons en Bart Schneemann.

Inmiddels speelt Ramon een helft van het duo Sax & Stix al tien jaar met Eva van Grinsven en is vaste slagwerker in Lunapark, Temko, Duo Houdijk-Lormans en Ensemble Podiumbeesten. Ramon was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2004), Tromp International (2006),  Kamermuziekconcours Almere (2007), Vriendenkransconcours (2008) en won de Grachtenfestivalprijs (2012).

Sinds 2007 is hij hoofdvakdocent Marimba aan het Conservatorium van Amsterdam. Ramon concerteerde in de grote zalen in Nederland en gaf masterclasses en recitals in Antwerpen, Detmold, Donaueschingen, El Espinar, Keulen, Krakau, Luxemburg, New York, Parijs, St. Petersburg, Tbilisi, Tokyo en op het Zeltsman Marimba Festival.

www.ramonlormans.nl