ENG | NL

Rogier Telderman

pianist/componist

Rogier Telderman

Pianist en componist Rogier Telderman is één van de belangrijkste gezichten van de nieuwe generatie Europese artiesten.

Zo werd hij verkozen tot meest belovende jazzartiest van 2016 door de vereniging van Nederlandse jazzbookers. Rogier versmelt invloeden uit klassieke muziek, minimal music, pop en jazz tot stijlvolle, energetische en lyrische actuele muziek.

In het voorjaar van 2015 bracht Rogier met zijn trio het debuut ‘Contours’ uit, een album dat wereldwijd lovende recensies wist te oogsten en deed denken aan Keith Jarrett, Brad Mehldau en de te vroeg overleden Esbjörn Svensson. “Telderman weet publiek vanaf zijn eerste noten te grijpen en raakt met het geïnspireerd vertellen van muzikale verhalen”, aldus Jazzenzo.

                “Contours is one of my favourite jazz albums of the year” 10/10 – KindofJazz (UK)

De Nederlandse jazzprogrammeurs riepen Rogier uit tot meest belovende jazzartiest van 2016 (Young VIP), en boden hem een uitgebreide tour aan met concerten op de belangrijkste Nederlandse jazzpodia. Telderman staat bekend om het aangaan van muzikale projecten die zijn rol als pianist en componist uitdagen. Hierbij verenigt hij het avontuur van improvisatie met thema’s die beïnvloed zijn door klassieke muziek, pop en jazz. Daarbij staat hij aan de vooravond van een internationale doorbraak: behalve de uitverkiezing tot Young VIP, staat er een DVD-registratie in London en een 10-daagse tour naar Polen met het trio gepland.

Behalve met het trio daagt Rogier Telderman zichzelf als pianist en componist regelmatig uit. Met zijn hedendaagse ensemble TEMKO verkent hij ritmisch gelaagde structuren die ze vertalen naar “minimal chamber metal”. Voor het November Music 2016 ontving Rogier een compositie-opdracht die hij zal invullen met een nieuw ensemble van dwarsfluit, basklarinet, euphonium en piano.

rogiertelderman.com