ENG | NL

Organisatie

Zakelijke leiding:
Ans Muijres

PR/Social Media:
Maarten Reumkens

Techniek:
Paul Caron


Raad van Toezicht:

Peter Fransman, voorzitter
Martin Starren, secretaris
Joseph Vromans, lid
Esther Saris, lid

Over ons

Over ons

Intro staat bekend als innovatief productiehuis voor eigentijdse muziekvoorstellingen en een onmisbaar podium voor jonge pioniers.

Productiehuis

Intro maakt producties waarin alle mogelijke invloeden van (moderne) muziekstijlen – Jazz, Pop, maar ook Gregoriaans en van Harmonie tot Heavy metal – terug te vinden zijn, waarin de avontuurlijke cross-over niet geschuwd wordt. Intro heeft daarbij een speciaal oog voor talentvolle makers die aan het begin van hun carrière staan.

Werkplaats

introgevelDe eigen werkplaats van Intro biedt ruimte voor verdieping en experiment, de producties vormen de schakel tussen deze research en de praktische toepassing. De werkplaats wordt ook ingezet als publiek podium en speelt daarmee een belangrijke rol in de ontwikkeling van talent in dialoog met het publiek. Het podium biedt daarnaast ruimte voor een selectieve en relevante programmering, waarin een dwarsdoorsnede van muziek  in de periferie van hedendaagse stijlen wordt gebracht. Het podium maakt onderdeel uit van het niet geïnstitutionaliseerde circuit van experimentele podia in Nederland en Vlaanderen.

Netwerk

Intro is een typische netwerkorganisatie altijd op zoek naar een gedeelde verantwoordelijkheid tussen partners en een versterking van ieders eigen specialisme. De rol van Intro is die van, initiator, gids en (co) producerend verbinder tussen aanbod en afname. Intro werkt (inter)nationaal maar heeft een sterke lokale werking niet alleen door de verbinding met het kunstvakonderwijs in Maastricht maar ook door het partnerschap met de vele lokaal gevestigde kunstinstellingen en amateurgezelschappen.

Intro wordt structureel gesubsidieerd door Provincie Limburg en Gemeente Maastricht. Verder ontvangt Intro voor de concertreeks incidentele subsidie van het Fonds Podiumkunsten

Logo's transparant

Gerelateerde items