ENG | NL

Lieneke Pisters

Geboortedatum:
15/04/1984

Geboorteplaats:
Heerlen

Woont/werkt momenteel in:
Amsterdam

Bachelor/Master:
Modern Muziektheater T.I.M.E. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, afgestudeerd als performance-actrice


Facebook Instagram website

Lieneke Pisters

Energy

dinsdag 01 november 2016 / 20:30 / Intro (werkplaats), Maastricht

Lieneke is in 2014 afgestudeerd van de muziektheateropleiding T.I.M.E. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, nu werkt ze met Maximilian Hilpert samen bij Intro.

In 2013 heeft zij een burn-out aan den lijve ervaren, dit inspireerde haar tot het maken van een muziektheaterperformance. In E N E R G Y (werktitel) ontwikkelt ze een nieuwe kijk op energie. Het wordt een performance met veel fysieke actie, muziek en beeldende kunst: een zintuiglijke totaalervaring in your face.

Eerder werk

Als fitnesstrainer houdt Lieneke zich vooral bezig met fysieke thema’s. Bij Cantaloupe experimenteert ze al hoe dit vorm kan krijgen in een muziektheatrale context. Hier is de focus echter hoofdzakelijk ‘naar buiten gericht’. Het is de eerste zoektocht naar een eigen plek als performance-actrice met als achterliggende vraag: Hoe beweeg je je als mens in een maatschappij waarin vooral een status quo lijkt te bestaan?

Lieneke speelt zelf mee in Cantaloupe maar houdt zich voornamelijk bezig met de regie van de rest van het team, dat bestaat uit muzikanten, fysieke acteurs en een scenograaf. De voorstelling wordt gepresenteerd op het Nuit Blanche festival in Amsterdam (2012) en in huis bij het Leidse muziektheaterensemble de Veenfabriek (2013). (Meer info: Klik hier!)

20161101Lieneke Pisters eerder werk

E N E R G Y

20161101Lieneke-Pisters-animatie

E N E R G Y is in vergelijking met Cantaloupe veel muzikaler, directer, en persoonlijker. Het thema ‘burnouts’ is actueel en heeft van zichzelf een sociaal-maatschappelijke context, maar wordt in deze performance behandeld als een existentieel vraagstuk met de focus ‘naar binnen toe’. We zien een kickbokser (Lieneke) in duel met een drummer (Maximilian). Aan de hand van verschillende ritmes, diepten, kleuren, tempi en arrangementen ervaart het publiek wat intensiteit is, en wordt rechtstreeks benaderd voor een dialoog.

Bij deze vierde ‘work in progress’ presentatie (na Salon de Heerlijkheid in Kasteel Baexem, een eigen avond in de Juan C. Tajes Art Studio Amsterdam, en deelname aan het Oproer festival Roermond) performen Lieneke en Maximilian thuis in de werkplaats waar ze tevens repeteren. Aan de hand van de presentatiereeks werken ze naar een pilotvoorstelling toe. Intro ondersteunt Lieneke als co-producent, evenals Via Zuid Talentmakelaars Limburg.
(Meer info: http://www.viazuid.com/makers/lieneke-pisters)

Fotos: Thijs Habets (Fotostudio CL)

Webdesign: Roos Verhooren (Silver Arrows Multimedia)

Met dank aan: NT Gent

www.lafp.eu