ENG | NL

KiKu feat. Black Cracker

KiKu feat. Black Cracker

Muziekgieterij

Wednesday 05 February 2020 / 20.00 (doors) / Muziekgieterij, Maastricht

Translation coming soon!

Bij uitstek muziek van nu en beter kunnen we niet illustreren waar het om draait als het gaat om samensmelting van genres: de Zwiterse act KiKu maakt klassieke composities, improviseert, speelt op akoestische instrumenten en maakt gebruik van elektronica, spoken word, zang, rap. Veelzijdig en enorm pakkend en we zijn enorm trots ze als afsluiter van Imaginary Landscape te kunnen presenteren.

KiKu werd opgericht door trompettist Yannick Barman en percussionist Cyril Regamey. De twee muzikanten ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de academie voor muziek in Lausanne.

Zowel Barman als Regamey zijn dol op zowel geïmproviseerde muziek als componeren en besloten om als ​​akoestisch duo onderzoek te doen naar een combinatie van compositie en improvisatie.In februari 2003 ontwikkelde KiKu zich verder door een experiment in het Theatre de l’Orientale in Vevey (CH). Gedurende 20 avonden moest het duo een geluid en een identiteit creëren, die een solide basis vormden voor verdere muzikale vragen. In die tijd heeft KiKu zijn akoestische roots volledig verlaten en maakte plaats met elektronische geluiden, die worden geproduceerd door machines, loops en computers. De combinatie van timbre, improvisatie en compositorische elementen brengt KiKu dicht bij de klassieke kamermuziek en neemt de luisteraar mee op een reis door onbekende soundscapes.

Berlijnse rapper Black Cracker neemt de rol van de verteller op zich en brengt de luisteraar in vervoering met zijn opvallende en persoonlijke poëzie, waardoor het akoestische veld dat componist Yannick Barman heeft gecreëerd wordt uitgebreid: melancholie, elementaire krachten en instincten, maar ook muzikale sprankjes hoop en zachtmoedigheid, in een wereld vol angstige onrust.

www.kikusound.com | www.blckcrckr.com | www.muziekgieterij.nl

Muziekgieterij-WOF-webready_resize