ENG | NL

Germaine Sijstermans

Klarinet|Performance Art

Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans is een muzikante met een passie voor het hedendaagse repertoire. Ze werkt voortdurend samen met componisten en uitvoerders om samen muziek muziek en performances te realiseren.

Sijstermans geniet ervan om werken uit te voeren die speciaal voor haar zijn geschreven. Los van het spelen en performen componeert zij ook graag voor anderen. In haar werken staan stilte, gebruik van ruimte, lichamelijkheid en aanwezigheid en de synthese met het bespelen van een instrument centraal.

Tot het repertoire van Sijstermans behoren veel werken van componisten die verbonden zijn aan Wandelweiser (label en uitgever), muziektheater werken en virtuose 20e eeuwse stukken. Ze heeft opgetreden op locaties variërend van traditionele concert podia tot echte underground locaties, van Nederland tot Brazilië,.

Germaine Sijstermans is woonachtig in Heerlen (NL) gelegen in het hart van de cultureel rijke Euregio Maas-Rijn. Als maker is zij verbonden aan productiehuis Intro (Maastricht) waar zij sinds 2014 regelmatig te horen/zien is. In de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 is zij in residentie bij Intro met ondersteuning van talentmakelaar Via Zuid.

Sijstermans is bestuurslid bij Stichting Pro2, een platform voor professionele/amateur samenwerkingen en lid van  theatergroep Root51; verder is zij betrokken bij SLIM (Stichting Limburgse Geïmproviseerde Muziek).

Germaine Sijstermans behaalde haar master als uitvoerend musicus aan Codarts te Rotterdam in 2013, waar zij studeerde bij Jan Janssen. Voor haar masterstudie studeerde zij af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Pierre Woudenberg. Ze nam deel aan verschillende masterclasses bij onder andere Martin Fröst, Michael Collins en Ernesto Molinari.

Sijstermans geeft verder reeds geruime tijd klarinetles aan beginnende en gevorderde leerlingen van verschillende leeftijden, zowel individueel als in groepen.

www.germainesijstermans.com
www.viazuid.com

1_logo_VZ_yellow_transparant_resized