ENG | NL

Árstíðir

Árstíðir

Fluid Festival

zaterdag 15 december 2018 / Lutherse Kerk, Maastricht

Op 15 december komende Indie Folk Rockers van Árstíðir naar Maastricht!

De IJslandse band Árstíðir stond in 2008 binnen zes maanden na hun debuut release bovenaan de IJslandse hitlijsten, maar werd tijdens hun eerste internationale tour in 2010 tegengewerkt door een vulkaanuitbarstingen. De band heeft inmiddels wel veel harten weten te veroveren op het Europese vasteland. Árstíðir’s muziek overschrijdend genres maar kan het beste worden omschreven als door klassiek beïnvloedde indie folk rock. Of ze nu op een treinstation in Duitsland, een concerthal in Rusland of thuis in Reykjavík optreden, hun muziek betovert altijd. De bandleden hebben allemaal een brede muzikale achtergrond en ervaring, gecombineerd met professionele interesses variërend van wetgeving tot literatuur en van bouwkunde tot computers. Árstíðir laat organische akoestische tradities en moderne elektronische arrangementen samenkomen met ingewikkelde simpelheid en onnavolgbare deskundigheid.

In 2016 deed de groep een speciale theatertour in Nederland samen met Anneke van Giersbergen en eind 2017 was er een uitgebreide Europese tour met Sólstafir en MyrkurÁrstíðir is sinds dit weer jaar terug in de originele trio-bezetting waarin ze tien jaar geleden begonnenIn maart 2018 verscheen hun nieuwe single ‘While This Way’, afkomstig van hun vierde album ‘Nivalis’, dat eind juni verscheen. Nivalis betekent in Latijn ‘als sneeuw’ en daarom keert de band in december terug naar Nederland voor een reeks intieme kerstshows. Dat belooft magisch te worden.

Update over laatste album (juni 2018): http://www.arstidir.com/new-blog/2018/7/2/new-album-music-videojunkkarlpestkacom

www.aristidir.com

Fluid Festival

Dit concert maakt deel uit van Fluid Festval, een driedaags festival dat plaatsvindt in Maastricht op 14,15,16 december 2018
Kijk voor meer informatie op www.fluidfestival.nl

Direct een kaartje kopen? Klik Hier!

Fluid Festival 2018 LOGO (los met data en Maastricht BLUE) Muziekgieterij-WOF-webready_resize