ENG | NL

Fly Magic & Under the Surface

Double Bill

zondag 18 maart 2018 / 16:00 / Intro (Muziekgieterij), Maastricht

Fly Magic

“Luminously fine” (All About Jazz)

De Duitse saxfonist-bandleider Timo Vollbrecht is een gepassioneerde improviserende jazz artiest wiens wortels liggen in de Berlijnse innovatieve muziek scene. Samen met zijn “longtime partner in crime”, Duits-Japanse gitarist Keisuke Matsuno vormde hij een ensemble dat gevoed wordt door culturele diversiteit en zijn inspiratie vindt in de urban sounds van Berlijn en New York.

Volgens New York City Jazz Record is de “dynamische en uitdrukkingsvolle muziek gezegend met ritmische fluïditeit en ingewikkelde wendingen.” Een magisch mengsel van levendige energie en emotie vormen een geheel eigen geluid dat vaak het gevoel van vliegen met zich meedraagt, vandaar, FLY MAGIC! Het raakt de ziel van zowel gewone muziek liefhebbers alsook Jazz liefhebbers.

Grammy Award winnende pianist Danilo Pérez nodigde de band uit om in 2013 op het Panama Jazz Festival te spelen waarop verschillende tours door Europa, de VS, de Dominicaanse Republiek en Haïti volgden, waar zij de affiche deelden met bekende namen als Branford Marsalis. Dit leidde tot een samenwerking tussen Marsalis en Vollbrecht in de legendarische Jazz tempel Village Vanguard.

In 2016 tourde FlY MAGIC door Azië met optredens in China, Vietnam, Cambodia en Thailand. De Band speelde ook op het Perth International Jazz Festival en Jazz By the Bay in Margarat River.

www.fly-magic.com

Under The Surface

Under the Surface is een uniek trio van drie muzikanten uit verschillende generaties die elkaar hebben gevonden in een gemeenschappelijke drang om te zoeken naar ruimte en stilte door improvisatie.

Her trio ontmoette elkaar in Mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz en  bestaat uit:”Drummer Joost Lijbaart (bekend om zijn werk met Yuri Honing), gitarist Bram Stadhouders (bekend van zijn werk met het Nederlands kamerkoor, Jim Black en Sidsel Endersen) en de jonge vocaliste Sanne Rambags (winnaar conservatorium talent award 2017).
Voor de eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge zangeres Sanne Rambags uit Tilburg centraal en stelde zij deze avontuurlijke groep samen.
Het debuutalbum uitgekomen op Challenge Records in Maart 2017 kreeg geweldige recensies.  Uitgangspunt van de groep zijn improvisaties waarbij sfeer, poëzie en samenspel een grote rol spelen.
De universele taal in de muziek van het trio bracht de groep dit jaar al op grote festivals in Mali, Mexico en Nederland.
Het ‘oer-element’ in de muziek van het trio blijkt veel mensen uit verschillende culturen aan te spreken.
De groep speelt dit jaar nog op belangrijke festivals in China en India.

www.joostlijbaart.com
www.sannerambags.nl
www.bramstadhouders.nl

Entree: €11,50 / €6,50 (v.v. Incl. servicekosten) €15,- / €7,50 (aan de deur) (Klik voor Kaarten)

FPK_LOGO-ZWART