ENG | NL

Germaine Sijstermans – On Tour

Germaine Sijstermans – On Tour

November Music

zondag 03 november 2019 / 14:00 | 15:30 | 17:00 / Galerie Mieke van Schaijk, Den Bosch
zaterdag 02 november 2019 / N.T.B / Galerie Mieke van Schaijk, Den Bosch

Stilte, klank, ruimte en licht. Het zijn de elementen waarmee componist en klarinettist Germaine Sijstermans graag werkt.

Zowel in haar composities als in het werk van anderen. Tot het repertoire van Sijstermans behoren veel werken van componisten die verbonden zijn aan het befaamde Wandelweiser label, een internationaal opererende uitgeverij die zich specialiseert in verstilde, meditatieve muziek en minimalistisch klankavontuur in de traditie van John Cage en Morton Feldman.

Tijdens de Kunstmuziekroute brengt Sijstermans delen uit een nieuw gecomponeerd programma, waarin ruimtelijkheid, minimale beweging en stilte een belangrijke rol spelen. De muziek is voor open instrumentatie en biedt musici ‘enabling restrictions’: vriendelijke beperkingen om bepaalde mogelijkheden van het aangereikte toonmateriaal tot bloei te laten komen. Luisteren en leren luisteren staan voorop in het werk van Germaine Sijstermans.

Deze intense luisterervaring is live te beleven in een speciaal ingerichte stilteruimte in de nieuwe galerie van Mieke van Schaijk. Een stille plek die tijdens het hele festival is te bezoeken en waar mensen zich even terug kunnen trekken in al het festivalgewoel.

Germaine Sijstermans speelt ook op zaterdag 2 november tijdens de opening van de Stilteruimte in Galerie Mieke van Schaijk. Nadere informatie hierover volgt.

Entree: €22,- / €11,- (Geldig voor hele kunstmuziekroute)

Klik hier voor kaarten!

www.novembermusic.net

NovemberMusic trnsprnt small

1_logo_VZ_yellow_transparant_resized