ENG | NL

37 Fern, Germaine Sijstermans

37 Fern, Germaine Sijstermans

Basklarinet Festijn

zondag 10 februari 2019 / 16:00 - 18:00 / Intro, Maastricht

Germaine Sijstermans in duo samen met Johnny Chang en Kamermuziekensemble voor nieuwe muziek 37 Fern met: Claron McFadden: zang, Kristina Fuchs: zang, Oğuz Büyükberber: klarinet, basklarinet, Tobias Klein: Bas en contrabas klarinet.

Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans is ook in het seizoen 2018-2019 in residentie bij Intro (met ondersteuning van ViaZuid) en is dus zeker geen onbekend gezicht meer.  In Germaines muziek ligt de focus voornamelijk op de relatie tussen de musici: het ervaren en verwezenlijken van de muziek door naar elkaar te luisteren en te reageren. Van de twee belangrijke activiteiten in het musiceren, het produceren van geluid en luisteren, neemt het publiek deel aan de muziek via de laatste: anticiperen, horen en nahoren.

37FERN

In de groep 37FERN bundelen de zangeressen Claron McFadden en Kristina Fuchs en de basklarinettisten Oğuz Büyükberber en Tobias Klein hun krachten, met muziek die teruggrijpt op liederen uit Klein-Azië.

De wereldvermaarde zangeres Claron McFadden behoeft eigenlijk geen verdere introductie, en behalve een gevierde sopraan is zij ook een fantastische improvisator.

Kristina Fuchs is een van de meest veelzijdige zangeressen op het gebied van jazz, wereldmuziek en hedendaagse muziek. Zij deed recentelijk van zich spreken met haar project Linden met pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker.

Oğuz Büyükberber en Tobias Klein werken al sinds 2005 samen. Karl Ackermann schreef in allaboutjazz over hun CD ‘Reverse Camouflage':

“Büyükberber and Klein are adept at holding the compositions together even as they push the limits beyond formal constructs. The musicianship is first rate …”

www.germainesijstermans.com
www.basklarinetfestijn.nl

€15,- (vol tarief voorverkoop ex servicekosten) / €20,- (aan de deur) / €9,- (Studenten tarief voorverkoop ex servicekosten) / €12,- (Studenten tarief deurverkoop ex. servicekosten) Klik voor kaarten!