ENG | NL

Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans

Muziek en installatie op het Maanplein

woensdag 29 augustus 2018 / 21:15 - 21:45 / Maanplein, Heerlen
donderdag 30 augustus 2018 / 21:15 - 21:45 / Maanplein, Heerlen

Cultura Nova

Muziek, ruimte en installaties. Met deze ingrediënten gaat Germaine Sijstermans tijdens Cultura Nova aan de slag op het Maanplein. In het Maankwartier, een kleine stad in de stad, creëert Sijstermans ruimtes in bestaande ruimtes. Iedere dag ontstaat een installatie op een andere, nog niet in gebruik genomen locatie. Als toeschouwer kun je vrij in en uit lopen om het ontstaansproces te volgen. Kers op de taart is een concert/presentatie tijdens zonsondergang, waarbij installatie en muziek met elkaar versmelten.

Sijstermans is hier te horen met collega’s Fredrik Rasten (NO, gitaar), Johnny Chang (TW/DE, altviool) en Leo Svirsky (USA, accordeon). Verspreid over de vier concert staan werken op het programma van Sijstermans zelf, de Zweedse componist Johan Lindvall en de Estse componistes Einike Leppik en Johanna Kivimägi.

Het nieuwe stadsdeel Maankwartier vormt een rustpunt in, verbinding met en doorgang naar de stad, ontworpen met oog voor leefbaarheid en omgeving. Een uitgelezen plek voor klarinettist/componist Germaine Sijstermans. In haar composities speelt ruimtelijkheid vanaf het begin een belangrijke rol, zowel in de muziek zelf als in het gebruik van de uitvoeringsruimte. Zoals Sijstermans de klanken in haar muziek op een abstracte manier gebruikt, maakt zij in haar installaties ook op abstracte wijze gebruik van herkenbare, eenvoudige materialen. En waar in de muziek transparante structuren en stilte een belangrijke rol spelen, hebben haar installaties een dusdanige transparantie dat zij de ruimte aanvullen of wijzigen zonder deze te verstoren.

Germaine Sijstermans is ook komend seizoen (2018/2019) in residentie bij Intro, met ondersteuning van ViaZuid

Entree: €5,- (klik voor kaarten)

www.germainesijstermans.com
www.cultura-nova.nl
www.viazuid.com

CulturaNova_logo_resized1_logo_VZ_yellow_transparant_resized