ENG | NL

Germaine Sijstermans + Friends & DOTT

Germaine Sijstermans + Friends & DOTT

Muzikaal en Culinair Experiment III

dinsdag 18 december 2018 / 20:00 - 22:00 / Intro, Maastricht

Tijdens Muzikaal & Culinair experiment bij Intro kunt u genieten van een combinatie van heerlijk eten door Hadassa’s keuken en bijzondere nieuwe muziek. Tijdens deze 3e editie kunt u gaan luisteren naar Germaine Sijstermans + Friends en DOTT (Reggy van Bakel)

Germaine Sijstermans + Friends

Germaine Sijstermans brengt haar derde work-in-progress concert als onderdeel van haar residentie bij Intro (in coproductie met Via Zuid).

Dit concert wordt uitgevoerd met een groter ensembles dan haar voorgaande concerten. Fluitist Antoine Beuger, trombonist Rishin Singh en altviolist Johnny Chang zullen Sijstermans vergezellen in het uitvoeren van haar nieuwe composities. In overeenstemming met Germaines onderzoek, bestaat het programma uit werken met de focus op de relatie tussen de musici: het ervaren en verwezenlijken van de music door naar elkaar te luisteren en te reageren. Van de twee belangrijke activiteiten in het musiceren, het produceren van geluid en luisteren, neemt het publiek deel aan de muziek via de laatste: anticiperen, horen en nahoren.
Sijstermans zal een installatie bouwen, een ruimte van transparantie binnen de concertlocatie, waarin het concert zal plaatsvinden.

www.wandelweiser.de/antoine-beuger | www.rishinsingh.com | www.wandelweiser.de/johnny-chang | www.germainesijstermans.com

1_logo_VZ_yellow_transparant_resized

DOTT (Reggy van Bakel)

DOTT is een nieuwe muzikale belevingswereld, waarin Reggy van Bakel zijn gevoelens over maatschappelijk geëngageerde thema’s uit.

Reggy gebruikt teksten, zoals gedichten en speeches, om thema’s die hem bezighouden en waarvan hij vindt dat er meer aandacht aan geschonken zou moeten worden, kracht bij te zetten. Thema’s als het (niet) eten van vlees, vluchtelingencrisis, klimaatverandering en ongelijkheid. Met zijn 12-koppig elektro-akoestisch ensemble, ondersteund door visuals, komen de composities tot leven.

Een belevingswereld die tot leven komt doordat er op intuïtieve wijze, door middel van repetitieve ritmische en melodische patronen en lagen, soms abstracte maar vooral vloeiende vormen en structuren ontstaan. Door het gebruik van strijkers, blazers en synthesizers ontstaat er een palet aan klanken, dat op experimentele wijze samensmelt tot een dromerig, filmisch en minimalistisch geheel.

Aanvang Concert: 20:00
Aanvang Culinair Experiment: 18:30 (Deuren open: 18:00)

Entree: Gratis (concert) / €12,50 (culinair experiment) Klik hier voor kaarten!