ENG | NL

Germaine Sijstermans & LCollective

Germaine Sijstermans & LCollective

Zomeravondconcerten in de Cellebroederskapel

vrijdag 26 juli 2019 / 21:00 / Cellebroederskapel, Maastricht

Intro in de zomer

Ben je na een zonnig, zomers dagje Maastricht wel toe aan wat verfrissing? Kom dan in juli naar onze zomeravondconcerten in de Cellebroederskapel; een uniek monument op een koele, verborgen plek, midden in de stad. Geniet van de prachtige saxofoonklanken van Tom Sanderman (17 juli), ervaar een moment van verstilling bij klarinettist Germaine Sijstermans en haar groep (26 juli), of droom weg bij de ingetogen solopop van Oliver Verse (31 juli). Eén concert kost € 10,-, of bezoek ze alle drie voor € 20,-. (ex servicekosten)

Kaarten koopt u via de ticketwidget onderaan deze pagina of door hier te klikken.

Germaine Sijstermans

Germaine Sijstermans (Heerlen) is klarinettiste en componiste. In haar werken zijn invloeden te horen van o.a. de natuur, indeterminate/silent muziek en butoh dans. Het ruimtelijke aspect in haar composities speel een belangrijke rol vanaf de eerste ontwikkelingen, zowel in de muziek zelf als het gebruik van de uitvoeringsruimte.

Sinds 2014 organiseert Sijstermans concerten in Intro, productiehuis voor experimentele muziek in  Maastricht, waar zij momenteel ook artist in residence is (met ondersteuning van Via Zuid). Zij rondt haar residentie aan het het einde van dit jaar af met een tour in Nederland en albumopnames.

Germaine Sijstermans heeft als uitvoerend musicus van hedendaagse muziek op uiteenlopende locaties opgetreden, van traditionele concertpodia tot underground locaties, in Nederland en het buitenland, van Berlijn tot São Paulo en New York.

LCollective

LCollective is een groep componisten/musici gebaseerd in New York en New Jersey. De leden hebben hun achtergrond in verschillende landen en muzikale/artistieke disciplines. Ze delen een toewijding voor het programmeren en uitvoeren van muziek die zelden te horen is op gevestigde podia. De groep richt zich open en toegankelijke muzikale situaties waarbij individuen van verschillende achtergronden en ontwikkelingsstadia middels creatieve samenwerking musiceren.

LCollective programmeert werken waarin de stem van de buitenstaander klinkt; een gedempte stem die niet de aandacht naar zichzelf wil trekken, maar intimiteit, generositeit, aandacht en bezieling benadrukt.

Recente en aankomende projecten van het ensemble zijn: een tour langs de Amerikaanse oostkust, lancering van het platenlabel Love Records, experimentele filmavonden met live muziek, en optredens tijden het Dogstar Festival (LA) en Klangraum (Düsseldorf). De LCollective musici die in dit concert te horen zijn, zijn Assaf Gidron, Douglas Farrand, Evelyn Emile en Teodora Stepančić.

www.germainesijstermans.com