ENG | NL

Germaine Sijstermans |  Rianne Wilbers Trio

Germaine Sijstermans | Rianne Wilbers Trio

Muzikaal & Culinair Experiment VIII

dinsdag 21 mei 2019 / 20:00 / Intro, Maastricht

Elke derde dinsdag van de maand presenteert Intro een combinatie van interessante muziek en spannend eten. Kok Hadassa Smit (van Hadassas Keuken) laat zich inspireren door de muziek en de musici om tot nieuwe gerechten te komen. Op het podium vindt u doorgaans jonge talentvolle musici die nieuwe spannende muziek voor het voetlicht brengen.

Trio Rianne Wilbers, Remco Menting & Jornt Duyx

Gedreven door nieuwsgierigheid ontmoeten zangeres Rianne Wilbers, multi-instrumentalist Jornt Duyx en drummer/percussionist Remco Menting elkaar in de formatie van een trio. Op zoek naar dwarsverbindingen tussen hun uiteenlopende achtergronden, jazz, electronica, klassiek en wereldmuziek creëren deze drie muziekpioniers een nieuw klankidioom in een speeltuin van instrumenten.

Remco Menting

Remco Menting (1987) studeerde drums aan de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2009 afstudeerde. Momenteel is Remco de vaste drummer van onder andere jazztrio Kapok. Met de ongewone bezetting van hoorn, gitaar en percussie is Kapok ‘booming’ in de jazz-wereld. De band was zowel winnaar van de Dutch als de European Jazz Competition en won een Edison voor het in 2014 verschenen album Kapok. In Kapok heeft hij zich verdiept in het gebruik van elektronica en effecten, welke hij gebruikt voor al zijn verschillende instrumenten. Afgelopen januari is hij op studiereis naar Senegal geweest om zich in de sabar muziek te verdiepen en heeft hij lessen genomen om dit instrument te leren spelen. Naast het muziek maken is hij sinds afgelopen jaar actief bezig met componeren en dirigeert hij percussiegroep Sysmito in Amsterdam.

www.remcomenting.com

Jornt Duyx

Jornt Duyx (1983) is een muzikale duizendpoot die werkt als componist, producer en multi-instrumentalist. De combinatie van compositie, improvisatie, beheersing van meerdere instrumenten en een muziektechnologische focus geven hem de mogelijkheid met weinig restricties muzikale ideeën vorm te geven. Hij speelde in verschillende bands (Jerboah, Nunq) en speelt regelmatig in gelegenheidsformaties en theaterproducties. Zijn muziek valt te beschrijven als speels, melodieus, ritmisch gelaagd en maakt dwarsverbindingen tussen zeer uiteenlopende stijlen en genres. Duyx studeerde basgitaar (jazz) en ‘Art of Sound’ aan de conservatoria van Maastricht en Den Haag. In 2008 behaalde hij een Bachelor of Art & Technology en in 2010 een Master of Music aan de Utrecht School of Music & Technology (HKU)

www.iornt.net

Rianne Wilbers 

Februari 2016 slaagde Rianne met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hierbij kreeg ze zangcoaching van Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen. Naast solorepertoire van vroeg-barok tot hedendaags, heeft Rianne veel interesse in kamermuziek. Ze begeeft zich als initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Ze heeft meerdere wereldpremières op haar naam staan van Robin de Raaff, Aart Strootman, Nicoline Soeter, Merijn Bisschops en anderen. Daarnaast was ze een van de zangeressen in de grote muziekvoorstelling ‘Homo Instrumentalis’ van Silbersee. In najaar 2019 zal Rianne o.a. een CD uitbrengen met haar eigen Trio, zingen in Stimmung II van Silbersee en spelen in het tragikomische muziektheater ‘Het Arsenaal der Ongeleefde Dingen’ van voormalig Componist des Vaderlands Mayke Nas. In 2019 is ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant

www.riannewilbers.nl

Germaine Sijstermans

Dit concert vormt voor Sijstermans haar laatste experiment in aanloop naar een nieuwe compositie ter afronding en opsomming van haar residentie bij Intro (met ondersteuning van ViaZuid. Voor dit Work in Progress concert gaat zij voort in haar lijn van ontwikkeling die we in 2018 hebben gezien: van kortere, fragmentarische stukken naar werken die een wereld op zich vormen, waarvan klank, licht en installatie deel uit maken. I Sijstermans zal wederom vergezeld worden door haar collega’s uit Berlijn en Düsseldorf: Johnny Chang (altviool), Rishin Singh (trombone) en Antoine Beuger (dwarsfluit).

Samen brengen zij muziek die zich op organische wijze ontvouwt binnen een gedeeld luisteren voor musici en aanwezigen, waarbij de artiesten met grote vrijheid binnen aangereikt materiaal, moment en suggesties een toevoeging aan de ruimte en waarneming verwezenlijken.

www.germainesijstermans.com

1_logo_VZ_yellow_transparant_resized