ENG | NL

Happy Medium

Happy Medium

Reality and the Bridge

zaterdag 15 december 2018 / 20:30 / Lutherse Kerk, Maastricht

Happy Medium start een nieuwe fase: de ontwikkeling van het project Reality and the Bridge. Met als doel het Fluid Orchestra project van volgend jaar te worden, bevraagt Reality and the Bridge onze realiteit – wat is ‘werkelijk’ (REAL), wat is ‘het’ (IT) en ‘waarom?’ (Y, in het engels “why?”) – en duikt het de diepte in van ons onderbewustzijn, waar concepten als ‘nonlokaliteit’ en ‘nontemporaliteit’ de norm worden.

Ooit gehoord over Project Stargate? Sinds 1995 komen druppeltjes informatie naar buiten over dit inmiddels gedeeltelijk vrijgegeven Amerikaanse legerproject, waar “controlled remote viewing” werd onderzocht. Wat is “remote viewing”? Kort door de bocht: het zien of ervaren van iets, zonder er in levende lijve bij te zijn. Opvallend, men kan inmiddels zelfs training volgen bij Lyn Buchanan, een “ex-remote viewer” uit dit Project Stargate, welke waagt te stellen dat ze zeer goede resultaten wisten te behalen. Op zijn al te militaire wijze spreekt hij over technieken om het onderbewustzijn te betreden, “Don’t try this at home”, zegt hij wel suggestief. Gebruikmakend van de verbinding tussen lichaam en onderbewustzijn kom je aldaar terecht, en dan verandert alles. Je beweegt nonlokaal – ruimte is er slechts een kwestie van intentie en visualisatie – en nontemporaal – tijd is er niet lineair. Je kunt je in het verleden, het heden en verschillende toekomsten begeven – zo geeft hij aan…

Voor velen een brug te ver, maar voor Passenier een brug om over te schrijven, waarbij deze implicaties hem tot diepe vragen brengen over onze realiteit, haar grenzen en erna.

Met fluitist Raymond Honing, danser Kenzo Kusuda, lichtkunstenaar Wijnand van der Horst en Jesse Passenier op de piano en vibrafoon verkent de groep deze onderwerpen met een nadruk op improvisatie.

Happy Medium is Passenier’s interdisciplinaire improvisatieonderzoeksproject geweest, gesteund door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. In dit onderzoek beoogt Passenier disciplines dicht bij elkaar te brengen in improvisatie, terwijl gedwongen te zijn met verschillende talen met elkaar te moeten communiceren.

“Kunnen een danser, een lichtkunstenaar en musici net zo hecht samen zijn als een bassist en een drummer dat kunnen?” 

Dit betekent, elkaars talen bestuderen, leren over de obstakels en wegen eromheen vinden! Dit onderzoek heeft nu geleid tot de ontwikkeling van Reality and the Bridge.

Happy Medium

Kenzo Kusuda
– dans
Raymond Honing– fluiten
Jesse Passenier – piano en vibes
Wijnand van der Horst– lichtkunst

Fluid Festival

Dit concert maakt deel uit van Fluid Festval, een driedaags festival dat plaatsvindt in Maastricht op 14,15,16 december 2018
Kijk voor meer informatie op www.fluidfestival.nl of klik hier voor de digitale brochure!

Direct een kaartje kopen? Klik Hier!

Fluid Festival 2018 LOGO (los met data en Maastricht BLUE)