ENG | NL

Iamthemorning + Graphology

Transformer Club - Muziekgieterij

woensdag 02 oktober 2019 / 20:00 / Muziekgieterij, Maastricht

Het Russische duo Iamthemorning bracht in 2012 haar debuutalbum uit en viel meteen op door hun unieke combinatie van klassieke kamermuziek, progressieve rock en Keltische muziek. Inmiddels is Iamthemorning één van de nieuwe gezichten van het prestigieuze label Kscope.

Iamthemorning bestaat uit pianovirtuoos en componist Gleb Kolyadin en de charismatische zangeres Marjana Semkina. Ze zijn geliefd bij fans van zowel progressieve rock en metal als van klassieke muziek.

Als opvolger voor hun twee succesvolle albums Belighted en Lighthouse brachten ze op 2 augustus The Bell uit.

Nu touren ze door Europa met hun nieuwe show en op 2 oktober staan ze in de gloednieuwe kleine zaal van de Muziekgieterij!

Graphology

Muzikaal performatief duo van Patrick Housen (live-)electronics en Lukas Huisman (akoestische) piano. Project-based: bij ieder project creëren we al spelend een veld. Ons bronmateriaal is grafisch werk dat we omzetten naar een luisterervaring. Grafische objecten vormen onze bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in ons eigen verhaal weer op te bouwen; in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: “Hoe kijken we naar muziek & hoe luisteren we naar beelden?” Geluiden, klanken en muziek, voortkomend uit de akoestische pianoklanken worden m.b.v. live processing en effecten in een gedeelde klankwereld auditief geïnterpreteerd. Het bronmateriaal wordt live geprojecteerd, waarbij onze werkschetsen als overlay worden weergegeven om een visuele ondersteuning aan de luisteraar te bieden.

Entree: €12,50

kscopemusic.com/artists/iamthemorning/

Muziekgieterij-WOF-webready_resize