ENG | NL

Jam met Noten

Jam met Noten

Special

zaterdag 16 mei 2015 / 20:30 / Intro (werkplaats),

Componistenlab

Jam met noten is het componistenlab van Intro in situ waarin componisten en musici elkaar treffen. Tijdens de Jam met Noten Special worden de pareltjes van het Maastrichtse componistenlab ten gehore gebracht. De Jam met Noten Special wordt uitgevoerd door musici van Ensemble 88 (in de klassieke pianokwintet samenstelling). Zij begeleiden de compositiestudenten van de conservatoria van Maastricht en Luik.  

Netwerk 

Intro in situ startte met Jam met Noten in 2011, het idee achter het lab is dat de communicatie tussen musicus en componist beter kan en moet. Het huidige tijdsgewricht vraagt om een ondernemende componist en musicus die zijn netwerk op orde heeft.  Het componistenlab draagt er aan bij het (internationale) netwerk van beiden wordt uitgebreid.

Ensemble 88 

Ensemble 88 is een Limburgs ensemble voor hedendaagse klassieke muziek. Het bestaat uit musici die geboren en getogen zijn in de Euregio. Het ensemble ontwikkelt met regelmaat ‘cross-over’-projecten met kunstenaars uit andere disciplines. Bovendien geeft E88 regelmatig opdrachten aan componisten.
In samenspel met deze componisten brengt E88 dit werk voor het eerst in uitvoering. Mede hierdoor speelt E88 een essentiële rol in de ontwikkeling van hedendaagse muziek in de Euregio.