ENG | NL
Jasper Blom Kwartet & Bert Joris

Jasper Blom Kwartet & Bert Joris

Paradijsvogels

woensdag 18 november 2015 / 20:30 / Intro, Maastricht

Op 18 november zal trompettist Bert Joris te gast zijn bij het gerenommeerde Jasper Blom Quartet. Als Nederlands Belgisch jazz quintet gebruiken zij polyfonie als uitgangspunt voor het componeren van nieuw repertoire

‘Als voortreffelijk musicus en producer weet Jasper Blom precies hoe hij zijn ideeën moet vormgeven… het materiaal is klasse’ (de Volkskrant)

Het Jasper Blom Quartet

_MG_jasper-blom.favo-colorHet Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels vier CD’s heeft uitgebracht.
De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een electro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in
samenspel, effecten, funkgrooves en jazzswing.
Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland en o.a. met de Italiaanse trompettist Marco Tamburini en met de Amerikaanse altist Dick Oatts als gastsolisten.
Het JBQ speelde oa op het North Sea Jazz Festival, Rotterdam International Jazz, BIMhuis Amsterdam, ELBjazz Hamburg, Borusan House Istanbul, Trondheim Jazz Festival, Birdland Hamburg, Unterfahrt Munich, A Trane Berlin enz…

Bert Joris

bert_joris thumbnailDe Belgische trompettist Bert Joris is een van de belangrijkste jazztrompettisten van Europa.
Als begenadigd instrumentalist, productief componist en arrangeur en ook als bandleider is hij een opvallende verschijning in de jazzscene.
Ook zijn activiteiten als jazz docent strekken zich uit over heel Europa (en daarbuiten) getuige o.a. zijn vaste aanstelling als docent in Luzerne.

www.jasperblom.com

www.bertjoris.be

Entree: €8,50/€4,50 (Tickets? Klik HIER!)

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Jazz Maastricht

www.jazzmaastricht.com