ENG | NL

Michiel Deprez

Okiagari

dinsdag 06 oktober 2015 / 20:30 / Intro, Maastricht

Laat u verbazen door een spannende performance van circusartiest en kersverse Jonge Hond Michiel Deprez

Deze 25-jarige artiest uit België studeerde in 2011 af aan het “Ecole de Cirque de Bruxelles” als leraar circus en verkreeg in 2015 zijn Bachelor ‘Circus and Performance Art’. Zijn eerste contact met circus kwam pas redelijk laat. Op 15 jarige leeftijd leerde hij jongleren met 3 ballen en om diabolo te draaien. Het werd meteen een passie. Enige tijd later raakte hij ook geïnteresseerd in dans. Hij nam  lessen in Gent en Brussel. Vanaf dat moment begon hij te experimenteren met beweging en jongleren.

Controleren en Observeren

Werken met objecten is iets wat heel natuurlijk is voor de mens. We zijn er zo op ingesteld om zo goed mogelijk vat te krijgen op onze omgeving, om precies te proberen  voorspellen wat er gaat gebeuren rondom ons. Jongleren is het absurde doorgedreven, dingen volledig proberen te  controleren zonder dat er nog enig praktisch voordeel uit gehaald wordt.
Maar de dingen hebben ook hun eigen stem, en om deze te laten klinken moet je net kunnen loslaten, kijken en luisteren, zonder interventie.
In het werk met  objecten wil Michiel zowel controleren als observeren. Soms gaat het richting jonglerie, dan meer naar sculptuur of het in gang zetten van kettingreacties.

Entree: Gratis