ENG | NL

Maria Dominguez

Maria Dominguez

From Inside

zaterdag 15 december 2018 / 16:30

Avant-garde pianist María Domínguez brengt een recital vol met zwervende, grijpende composities van hedendaagse componisten, waarbij het traditionele pianogeluid aangevuld wordt met digitale effecten.

Het programma bevat werken voor piano en elektronika die geschreven zijn na 2000 van componisten zoals Steve Reich, Gérard Pesson, Benjamin Van Esser, Christopher Cerrone, en Pierre Jodlowski

Tijdens het concert worden de werken van deze grote componisten van onze tijd geïnterpreteerd door Maria Dominguez Pérez en geeft zij een inkijk in de hedendaagse rol van een pianist en de heruitvinding van wat een muzikaal kunstwerk zou kunnen zijn.

Een veelzijdige en fantasierijke pianist met een actieve solo carrière is altijd op ontdekkingsreis. Maria werkte reeds samen met verschillende ensembles, orkesten en artiesten uit verschillende werkvelden zoals theater, dans en beeldende kunst. Als artiest toont zij een grote persoonlijkheid en creativiteit en is zij altijd op zoek naar een verbinding tussen progressiviteit en traditie als een denkbeeldige reis tussen twee verre oorden. Haar levendige geest en niet te onderdrukken energie drijft haar continu tot het starten van nieuwe projecten en artistieke avonturen waarin zij het snijvlak tussen het oude en het nieuwe kan onderzoeken. Ze is altijd op zoek naar gemene delers en onderzoekt hoe dialogen tussen het publiek en disciplines tot stand kunnen komen.

Haar muzikale leven is grotendeels getekend door de vele gastuitvoeringen die zij in Europa en Wereldwijd gespeeld heeft. Maria ging onder meer op tour met het BKM Symphonie Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) met wie ze uitvoeringen had in het Concertgebouw, Amsterdam, Konzerhaus Berling (Duitsland), Theatre Alto Adige, Festival Toblach (Italië), Theater Orpheus Apeldoorn.

Ze is een actieve musicus in de klassieke, hedendaagse en muziektheater wereld en ook maker van individuele werken en projecten. Ze was artist in residence bij theater de Bordenhal in Maastricht, waar zij werkte aan een interdisciplinair project. Boven alles voelt Maria een sterke band met nieuwe hedendaagse muziek wat haar ertoe drijft om zo veel als mogelijk direct met componisten samen te werken. In de studio nam zij onder meer werken op van Gubaidulina, Heinz Holliger, Jasper Vanpaemel en Einojuhani Rautavaara.

Maria was ook te beluisteren als solist en in kamermuziekverband tijdens het Images Sonores Festival (Brussel, België), A Contemporánea (Spanje), Winternights Festival, Limburg Festival, Musica Sacra Festival. Haar optredens waren te beluisteren op Radio 4 en ‘Música Viva‘ op Radio Clásica (RNE). Ze wordt ondersteund door het Spaanse ministerie van Cultuur en educatie, Via Zuid Talentmakelaar, Stichting Cultural Entrepreneurship Maastricht, De Conservatorium Maastricht foundation, Art Buro Limburg en het Peter de Grote Festival.

In 2017 rondde zij haar Master aan het Conservatorium Maastricht af met het predikaat Cum Laude. Twee jaar lang bekwaamde zij zich in “hedendaagse muziek door niet Westerse technieken” aan het conservatorium van Amsterdam en op dit moment volgt zij de “Advanced Master in Contemporary Music bij het Ictus ensemble en Spectra in Brussel.

Fluid Festival

Dit concert maakt deel uit van Fluid Festval, een driedaags festival dat plaatsvindt in Maastricht op 14,15,16 december 2018
Kijk voor meer informatie op www.fluidfestival.nl of klik hier voor de digitale brochure!

Direct een kaartje kopen? Klik Hier!

Fluid Festival 2018 LOGO (los met data en Maastricht BLUE)