ENG | NL

Rutger Muller Ensemble & Mudita

Dubbelconcert

zondag 18 november 2018 / 16:00 (doors open: 15:30) - 18:00 / Intro, Maastricht

Één keer in de maand presenteert Intro een bijzonder dubbelconcert. Deze zondagmiddagen staan in het teken van bijzondere en verrassende combinaties. Door de verrassende en spannende culinaire traktaties zijn deze middagen een complete en bevredigende ervaring Dit keer kunt u gaan genieten van Mudita (Sanne Rambags, Sjoerd van Eijck en Koen Smits) en Rutger Muller Ensemble! 

Rutger Muller Ensemble

In Processive (deel I & II) zoeken Josephine Bode (blokfluit, zang), Wen Chin Fu (cello) en Rutger Muller (elektronica) naar fusies en abstracties van o.a. ambient, oude muziek, modern minimalisme, Japanse muziek en new age. Daaruit vloeit een fragiele symbiose van meditatieve en unheimliche elementen. Een mystiek geheel waarbinnen de grenzen tussen voorgrond, achtergrond, stabiliteit, chaos, tijd en ruimte vervagen.

Als elektro-akoestische componist en improvisator richt Rutger Muller zich op de ontwikkeling van spirituele muziek in een tijd van digitale, grensoverschrijdende communicatie. Culturen en subculturen – bestaand of vervlogen – kunnen elkaar nieuwe inzichten verschaffen, want dezelfde intenties worden op verschillende manieren uitgedrukt.

www.rutgermuller.nl

Mudita

Mudita betekent sympathische vreugde. Het is het voelen van vreugde voor het geluk en succes van anderen.

In deze uitzonderlijke bezetting worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits verkennen de grenzen van hun instrument. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek te raken en een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: de magie die ontstaat tijdens het musiceren. In april 2018 is hun eerste album Listen To The Sound Of The Forest bij het Nederlandse label ZenneZ Records uitgekomen. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.

muditamusic.nl

Entree

€15,- (vol tarief voorverkoop ex servicekosten) / €20,- (aan de deur) / €9,- (Studenten tarief voorverkoop ex servicekosten) / €12,- (Studenten tarief deurverkoop ex. servicekosten) Klik voor kaarten!

NB De kaartprijzen zijn inclusief culinaire traktaties!