ENG | NL

Loop-e_D & Ruben Bass

Muzikaal en Culinair Experiment II

dinsdag 20 november 2018 / Culinary experiment: 18:00 / Concert: 20:00 / Intro, Maastricht

In oktober zijn we begonnen met een nieuw concept bij Intro: Muzikaal en Culinair Experiment. Verschillende artiesten presenteren nieuw (muzikaal) werk en vooraf presenteert Hadassa’s Keuken nieuwe culinaire gerechten.

Op 20 november is het tijd voor een vervolg! Naast Loop-e_D  (Patrick Housen & Jasmijn Lootens zal Ruben Bass zijn kunsten bij Intro komen vertonen

Toegang tot het concert blijft zoals vanouds gratis. Wanneer u ook wil genieten van het eten van Hadassa’s keuken kunt u zich voor €12,50 inschrijven via deze link.

Wij houden u op de hoogte!

LOOP-e_D

Jasmijn Lootens [cellist & live-fx] & Patrick Housen [componist en geluidsartiest] zijn beiden leden van het hedendaags Nemø ensemble. Met als drijfveer hun gedeelde passie voor het onderzoeken & creëren van [muzikaal] immersieve werelden gingen zij dit avontuur aan.

Ze maken hun eigen speelveld waarin ze creëren door te experimenteren: Geluiden, klanken & muziek vormen hun bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in hun eigen verhaal weer op te bouwen.

Op 20/11 nodigen ze je uit om een kijkje te nemen in hun speeltuin. De diverse cello-klanken vormen de basis van het auditief canvas dat zij deze avond zullen inkleuren. Verwacht je aan atmosferische lagen, opzwepende grooves & warme melodieën.

Ruben Bass

“Boiling Heart” is een audiovisuele performance die gaat over de dagelijkse angst die Ruben ervaart ten aanzien van de hartafwijking van zijn moeder. Het visuele deel bestaat uit beelden van het kloppende hart van zijn moeder, gemaakt in het ziekenhuis. Het audio gedeelte bestaat uit geluiden van een waterkoker, een alledaags apparaat dat dagelijks door mensen wordt gebruikt.
In dit werk zijn het auditieve en visuele onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat wil zeggen, wanneer de muziek verandert, verandert ook het beeld en omgekeerd.

Ruben Bass is een structuur fanaat met een uniek perspectief op de schoonheid van de natuur. Dit unieke perspectief creëert hij door de realiteit te abstraheren. Uiteenlopende structuren bezigen hem, van kauwgum op stoeptegels tot de indeling van een stad. Door zijn perspectief te laten zien hoopt hij bewustzijn en medeleven op te roepen. Zijn werk zou je kunnen omschrijven als markeren. Op deze manier maakt hij vormen die gehouwen zijn uit de realiteit. Geluidsgolven en licht zijn in een symbiotische relatie met elkaar verbonden

Aanvang Concert: 20:00

Aanvang Eten: 18:30 (Deuren open: 18:00)

De toegang tot het concert blijft zoals vanouds gratis. De complete ervaring inclusief eten kost EUR12,50. Kaarten hiervoor vind je hier.