ENG | NL

Chantal Acda & Rutger Muller

Chantal Acda & Rutger Muller

Muzikaal & Culinair Experiment VII

dinsdag 16 april 2019 / Intro, Maastricht

Elke derde dinsdag van de maand presenteert Intro een combinatie van interessante muziek en spannend eten. Kok Hadassa Smit (van Hadassas Keuken) laat zich inspireren door de muziek en de musici om tot nieuwe gerechten te komen. Op het podium vindt u doorgaans jonge talentvolle musici die nieuwe spannende muziek voor het voetlicht brengen.

Chantal Acda

Chantal Acda is een Vlaams –  Nederlandse zangeres die haar stem al jarenlang als haar reflectieve ruimte gebruikt. Op dit moment werkt zij aan de voorstelling Pūwawau – Voices heard in Running Water die later dit jaar in premiere zal gaan. In deze voorstelling  wil zij onderzoeken wat de universele factoren zijn die stemmen verbinden of beïnvloeden, zoals erfgoed, taal, materialen en levensliederen. Dit onderzoek wordt geleid door zes thema’s die elk een muziekstuk van ongeveer 10 minuten vormen waarbij teksten van Josse de Pauw verwerkt in videobeelden een duidelijk poëtisch kader bieden aan de toeschouwer.

Tijdens Muzikaal & Culinair Experiment een eerste work in progress presentatie als opmaat voor een reeks try outs tijdens Oerol. De voorstelling zal eind 2019 in première gaan!

chantalacda.com

Rutger Muller

Rutger Muller onderzoekt hoe technologie een medium kan zijn tussen elektronische muziek en klassieke tradities. Zijn werk is een kruisbestuiving tussen o.a. barok, modern klassieke muziek, club-muziek (techno, ambient) en oosterse klanken. Op deze avond voor muzikaal experiment presenteert hij Rituem.

Rituem is een elektro akoestisch werk waarin de extremen van muzikale dynamiek op de proef gesteld worden. Een flow van meditatief luisteren verweven met tuimelende ritmes… gongs en bellen vervormen zich langzaam tot noise golven die een mix van avant-garde club, speedcore en ambient bevatten.

www.rutgermuller.nl

Planning:

18:00 deuren open

18:30 aanvang Culinair Experiment

20:00 Concert