ENG | NL

Niklas Paschburg & Duo Daemen + Leidinger

Niklas Paschburg & Duo Daemen + Leidinger

Dubbelconcert

zondag 20 januari 2019 / 16:00 / Intro, Maastricht

NIKLAS PASCHBURG

Niklas Paschburg is pas 23 jaar oud – geboren in Hamburg in 1994 – maar hij weet zijn publiek te betoveren met zijn klanken en melodieën; meeslepende geluiden en een filmische atmosfeer intense crescendi en een pop smaakje dat zowel meeslepend als fascinerend is. Volgend op zijn eerste EP “Tuur mang Welten” bracht hij op 8 februari zijn debuut album “Oceanic” uit: Een bijzondere trip vol met melancholie en ook energie: twaalf instrumentale liedjes die het midden houden tussen neo-klassiek, ambient en elektronische muziek. Allemaal geinspireerd door de natuur…

Het concert van Niklas bij Intro wordt mede mogelijk gemaakt door de Muziekgieterij

www.niklaspaschburg.com

DUO LEIDINGER & DAEMEN

Een diepe muzikale vriendschap verbindt de Keulse pianist Lucas Leidinger en de Belgische saxofonist Daniel Daemen. Reeds sinds 2010 spelen beiden muzikanten samen en hebben doorheen de jaren een gemeenschappelijke klankkleur ontwikkeld in welke hun instrumenten tot een eenheid versmelten. Dialogische vormen geven het framewerk voor de klankrijke zoektocht naar de groots mogelijke vrijheid van expressie. De herkenbare lyrische saxofoonsound van Daniel Daemen vloeit naadloos over in de open pianoklanken van Lucas Leidinger. Ze worden door de compositorische verhalen van Leidinger in een eigen geschapen wereld uitgedaagd om de muziek in de vrijheid van het moment te laten bewegen. Het uitgebalanceerde samenspel van beiden muzikanten heeft ertoe bijgedragen dat Lucas Leidinger in 2016 de ‘Horst und Gretl Will Stipendium voor jazz en geïmproviseerde muziek van de stad Keulen’ mocht ontvangen. Hun eerste duo CD ‘Dialogues’ verscheen in 2018 en is uitgebracht door het gerenommeerde Britse label LEO Records.

Lucas Leidinger – Piano, Compositie www.lucasleidinger.com

Daniel Daemen – Saxofoon www.danieldaemen.com

Entree

€15,- (vol tarief voorverkoop ex servicekosten) / €20,- (aan de deur) / €9,- (Studenten tarief voorverkoop ex servicekosten) / €12,- (Studenten tarief deurverkoop ex. servicekosten) Klik voor kaarten!

NB Kaarten zijn inclusief culinaire traktaties van Hadassas Keuken!

Muziekgieterij-WOF-webready_resizeFPK_LOGO-ZWART