ENG | NL

Odd Pearls

Odd Pearls

woensdag 20 mei 2015 / 20:30 / Intro (werkplaats),

Op woensdag 20 mei presenteert Intro in situ het concert Odd Pearls: Nieuwe Muziek met elektronica, strijkers, trompet en percussie.

Tineke en Judith Steenbrink en Diederik Rijpstra formeerden een ensemble met strijkers, blazers en toetsen voor hun programma ‘Odd Pearls: Gekke parels uit de barok en van nu’. De voorstelling is gemaakt op basis van elkaars hobby’s, Facebook-likes, muzikale Tweets van 140 seconden en YouTube-comments op stokoude Bachuitvoeringen. Voor deze voorstelling werkten Rijpstra en de Steenbrink zussen meer dan anderhalf jaar samen.

Odd Pearls is een voorstelling met nieuwe muziek en 7-koppig ensemble. Door de inzet van elektronica, samples en effecten, gecombineerd met het akoestische karakter van de oude instrumenten inclusief het kerkorgel, wordt een filmisch muziekpalet ten gehore gebracht dat varieert van het ongegeneerd bombastische tot het minimalistisch piepkleine. Een show waarin licht, de ruimte, bezetting en plaatsing van het ensemble, het publiek achterlaat met een magische ervaring.

Bezetting:

Diederik Rijpstra, compositie/trompet/elektronica
Tineke Steenbrink, orgel/kistorgel/klavecimbel
Judith Steenbrink, barokviool en altviool
Matthias Klenota, barokviool en altviool
Nadine Henrichs, barokviool en altviool
Caroline Kang, barokcello
Daniel Cross, percussie/elektronica