ENG | NL

Ondertijds

November Music

zaterdag 07 november 2015 / 14:00 - 17:00 / Bank van Leening, Schilderstr. 33, Den Bosch
zondag 08 november 2015 / 11:30 - 18:00 / Bank van Leening, Schilderstr. 33, Den Bosch

Na een succesvolle première tijdens Cultura Nova 2015 kunt u tijdens November Music nogmaals genieten van de productie Ondertijds van kunstenares Alien Oosting en componiste Nicoline Soeter. Live zang door sopraan Rianne Wilbers

Mijnwater

Na het sluiten van de mijnen werden de sporen van het mijnverleden grotendeels uit het stedelijk landschap gewist. Onder het maaiveld bevinden zich nog altijd de mijngangen, nu volgelopen met mijnwater. Het mijnwater was vriend en vijand van de mijnindustrie en speelt vandaag de dag weer een rol bij innovatieve energievoorzieningen. Ondertijds heeft het onderaardse mijnwater als beginpunt genomen voor een audio-visuele vertelling over industrialisatie en arbeid. Afdalend in de gangen van het verleden zingt sopraan Rianne Wilbers over veranderende perspectieven in de onderstroom.

Installatie en Performance

Een installatie en muzikale performance van beeldend kunstenares Alien Oosting (Berlijn, genomineerd voor de Parkstad Limburg Prijs 2013) en componiste Nicoline Soeter, gemaakt in opdracht van Intro Maastricht. Live uitvoering door de getalenteerde sopraan Rianne Wilbers. Zij is één van de ‘Jonge Honden’, het talentontwikkelingsprogramma van Intro.

Een coproductie van Intro en Cultura Nova i.h.k.v. Jaar van de Mijnen (M2015)

De installatie is te zien op zaterdag 7 november tussen 14:00 en 18:00
De live performances zullen plaatsvinden op zondag 8 november vanaf 12:00 t/m 17:00 (6 Performances) iedere keer op het hele uur.
De installatie is op deze dag doorgaand te bezichtigen van 11:30 tot 18:00

Teaser:

Korte clip Live Performance:

www.novembermusic.net