ENG | NL

Orkun Ağir & Cengiz Arslanpay

Orkun Ağir & Cengiz Arslanpay

Opening Muziekvloer Boekhandel Dominicanen

zaterdag 29 september 2018 / 16:00 - 17:00 / Boekhandel Dominicanen, Maastricht

Zaterdag 29-09 speelt Orkun  om 16:00 een bijzonder programma met Cengiz Arslanpay bij Boekhandel Dominicanen (i.s.m. Intro in Situ) in Maastricht, wees erbij!

Orkun Ağır (*1990, Zwolle) is een componist en instrumentalist die steeds meer (inter)nationale bekendheid geniet.
Voor de uitvoering van zijn eigen composities heeft hij -samen met zijn luthier- een aantal spraakmakende veranderingen doorgevoerd aan zijn instrument de bağlama. Deze wijzigingen hebben, net als zijn nieuwe composities, het instrument in alle opzichten concertwaardiger gemaakt.
Naast zijn fascinatie voor werken van veelal Oost-Europese en Russische componisten, schrijvers en filmregisseurs zijn zijn werken ook sterk beïnvloed door de traditionele Anatolische en Ottomaanse stijlen. Zo bespeelt hij behalve zijn eigen instrument, ook de traditionele bağlama en de Ottomaanse luit (Tanbur).

Improvisatie, Traditie en Klank. Muziek waarin je wordt meegenomen in verschillende klankwerelden en tradities. Cengiz Arslanpay (*1989, Sliedrecht) bespeelt allerlei soorten blaasinstrumenten uit Anatolische gebieden en combineert deze met zijn elektronische instrumenten. Zijn muziek bestaat voornamelijk uit een mix van klassiek Turks repertoire met een hedendaagse elektronische touch.

Voor dit concert stelden ze een bijzonder interessant programma samen, variërend van eeuwenoude tot hedendaagse stukken voor hun instrumenten.

www.libris.nl/dominicanen
www.orkunagir.com
cengizarslanpay.wordpress.com/cv/