ENG | NL

LAB-trio & The Laura Jurd 4tet (UK)

Paradijsvogels

donderdag 29 oktober 2015 / 20:30 / Intro, Maastricht

LABtrio is samengesteld uit drie avontuurlijke musici met een verschillende persoonlijkheid. Hun muziek werkt verfrissend en evolueert constant. Met door urban styles beïnvloede jazzklanken, die flirten met underground, hip-hop en elektronische muziek, brengt dit trio naast eigen composities ook frisse versies van bekende jazzstandards.
“Labtrio (Lander – Anneleen – Bram) is een uiterst getalenteerde jazzband die met gemak de klassieke invloeden mengde met hun eigen moderne inval” – Tumult FM

LABtrio

Labtrio2Het LABtrio is opgericht in 2007 en heeft ondertussen een opmerkelijk muzikaal parcours afgelegd. Nog maar pas nadat ze opgericht werden, haalden ze al de Dexia Classics binnen (2008). In 2009 werden ze uitgeroepen tot beste groep op de Brussels Jazz Marathon en op het Tremplin Jazz d’Avignon festival in 2011 wonnen ze zowel de jury- als de publieksprijs. Dankzij deze laatste prijs, mochten ze hun eerste album opnemen bij de Studio la Buissone, Pernes-les fontaines in Frankerijk. Hun eerste album “Fluxus” werd uitgebracht in oktober 2013 (Outhere records) en wordt beschouwd als één van de beste cd’s van 2013. Drummer Lander Gyselinck wordt dan ook gezien als een van despilfiguren van een nieuwe jonge generatie in de jazz.

Laura Jurd 4tet

jurd_2487413kAanvoerder van The Laura Jurd 4tet is de getalenteerde trompettist en componiste Laura Jurd uit Londen.
Zij bracht in 2011 haar debuutalbum ‘Landing Ground’ uit en won daarmee
in eigen land verschillende prijzen.
In de UK rijst haar ster gestaag, zo won ze recent nog de Parliamentary Jazz Award voor Jazz Instrumentalist of the Year.

Entree: €10,00/€5,00 (Studenten)

www.labtrio.wordpress.com/

www.laurajurd.com

MATCH&FUSE – Dinosaur (UK) & LABtrio (BE) from Lisa Tahon on Vimeo.