ENG | NL

Reinier Baas | Jesse Passenier | Codarts Big Band

Reinier Baas | Jesse Passenier | Codarts Big Band

How Flora and Fauna Became Friends

vrijdag 14 december 2018 / 20:00 / Muziekgieterij, Maastricht

Componist Jesse Passenier (1985) – winnaar van de Rogier van Otterloo Award 2017 – waagt zich in een samenwerking met dubbele Edison Award winnaar Reinier Baas (1985).

Met Passeniers acht gloednieuwe composities vraagt hij veel van de kunst en vaardigheden van de gitaarheld Baas. De eerste indicator van wat we kunnen verwachten ligt in de titel ‘de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz’, welke aan Baas werd toegekend door Jazzizm. De tweede aanwijzing vinden we in de fluïde crossovers van Passenier, bekend om zijn kundige arrangeren voor het Metropole Orkest. Het is daarom ook geen toeval dat de beide heren elkaar bij dit orkest hebben leren kennen, waar de kiem voor dit plan werd gelegd. En welzeker met de zeer geschikte “partner in crime”: de Codarts Big Band.

Wees er klaar voor kopje onder te gaan in een rijk met ongrijpbare en mythische wezens, weelderige hemelse tuinen en magische mysteries. Angstig vluchten, liefdevolle ontmoetingen, je vindt het allemaal in How Flora and Fauna Became Friends.

Passenier baseerde de composities op kindertekeningen die werden gemaakt tijdens een workshop bij Cultura Nova Festival 2017. Dat begon met de vraag: “Hoe werden Flora en Fauna Vrienden?” De muziek van die dag introduceerde het kleine bloemwezentje en de faun, waarna de kinderen het overnamen – zij tekenden papier na papier vol met steeds meer en gekker wordende verhaallijnen. Iedere dag voegde Passenier nieuwe muziek toe, weer gebaseerd op de tekeningen van de afgelopen dag, en zo kwam in acht volle workshopdagen dit fantasierijke verhaal tot stand!

Codarts Big Band
Saxofoons: Loek van den Berg, Gijs van Oosterhout, Andrea Leone, Paul van de Calseijde &
Frank Groenendijk, Basklarinet/Klarinet: Massimiliano Dosoli, Trompetten: Bart van der List, Paolo Petrecca, Nicoló Bottasso & Rumon Hagenaars, Trombones: Imanol Iribarren, Max Ravanello, Daniel Silva & Berend van Gurp, Piano: Daeyeon Shin, Bas: Philip Lewin, Drums: Jens Meijer

Elektrische Gitaar: Reinier Baas (solist)
Bandleider: Jesse Passenier (componist)

Fluid Festival

Dit concert maakt deel uit van Fluid Festval, een driedaags festival dat plaatsvindt in Maastricht op 14,15,16 december 2018
Kijk voor meer informatie op www.fluidfestival.nl of klik hier voor de digitale brochure!

Direct een kaartje kopen? Klik Hier!

Fluid Festival 2018 LOGO (los met data en Maastricht BLUE)