ENG | NL

Rogier Telderman

Rogier Telderman

RTFX - Solo Piano

dinsdag 18 oktober 2016 / 20:30 / Intro (werkplaats), Maastricht

“Rogier versmelt invloeden uit klassieke muziek, minimal music, pop en jazz tot stijlvolle, energetische en lyrische actuele muziek. Hij weet publiek vanaf zijn eerste noten te grijpen en raakt hen door het geïnspireerd vertellen van muzikale verhalen.”

Pianist en componist Rogier Telderman is één van de belangrijkste gezichten van de nieuwe generatie Europese artiesten. In 2016 werd hij verkozen tot meest belovende jazzartiest van het Nederland door de vereniging van jazzbookers. In het voorjaar van 2015 bracht Rogier met zijn trio het debuut ‘Contours’ uit, een album dat wereldwijd lovende recensies wist te oogsten en deed denken aan Keith Jarrett, Brad Mehldau en Esbjörn Svensson.

Vanuit een fascinatie voor klank begon Rogier enkele jaren geleden een zoektocht naar de grenzen van de akoestische piano. Hiernaast ontdekte hij recent de mogelijkheden die uitversterking van het instrument met zich meebrengt. In het solo-programma RTFX neemt hij de klassieke akoestische piano mee naar de muziek en het geluid van de 21e eeuw! Een programma waarbij de grenzen tussen de tradionele grenzen van compositie en improvisatie vervagen.

Rogier Telderman staat bekend om het aangaan van muzikale projecten die zijn rol als pianist en componist uitdagen. Naast het Rogier Telderman Trio maakt hij deel uit van het ensemble TEMKO, waarmee ze ritmisch gelaagde structuren verkennen en deze vertalen naar “minimal chamber metal”. Festival November Music kende Rogier een compositie-opdracht toe, welke hij op 13 November in zal vullen met een ensemble met piano, dwarsfluit, basklarinet en trombone. Met RTFX presenteert Rogier zijn eerste solo piano programma.

Entree: Gratis