ENG | NL

Rutger Muller Ensemble

Rutger Muller Ensemble

Processive I,II

dinsdag 24 april 2018 / 20:30 / Intro, Maastricht

Muller is een electro-akoestische componist die zich beweegt tussen verschillende vormen van ambient, techno en klassiek.

In het najaar van 2017 startte hij een nauwe samenwerking met Intro in Situ. In de Muziekgieterij speelde hij een solo set in surround sound – en tijdens Winternights zorgde hij met zijn live ensemble voor een spannende ambient-sfeer in de AINSI-fabriek. Muller zal zijn bezigheden in Maastricht voortzetten tijdens Museumnacht en wederom bij Intro In Situ.

Voor Museumnacht – vrijdag 13 April – werkt Muller samen met Museum Sjoen Limburg. Hij neemt hierbij de voormalige Kloosterkapel van de Zusters Ursulinen als inspiratie voor een nieuwe installatie/compositie getiteld ‘Paraskevidekatriaphobia’, welke samen met een mozaïek-lichtspel een mystieke, meditatieve metamorfose van de ruimte zal creëren.

Bij Intro in Situ – in de Muziekgieterij op dinsdag 24 April – zal Muller ditmaal worden vergezeld door zijn ensemble met Wen Chin Fu (cello) en Josephine Bode (blokfluit, zang). De uit te voeren composities – ‘Processive I & II’ verkennen een nieuw spiritueel minimalisme, waarbinnen meditatieve en unheimliche elementen een mystieke symbiose aangaan.

www.rutgermuller.nl
www.josephinebode.com
www.wenchinfu.com