ENG | NL

Rutger Muller Ensemble

Rutger Muller Ensemble

Winternights Maastricht

zaterdag 16 december 2017 / n.t.b. / AINSI, Maastricht

Verstilde abstracties van ambient, klassiek en avant-garde – in een experimentele, rituele setting

Door middel van compositie en improvisatie verkent ‘Processive’ spirituele klank en rituele performance in een tijd van globale, digitale cultuur. Drones, patronen en stiltes vormen een mystieke ‘deep listening’ omgeving, waarbinnen Muller, Josephine Bode (blokfluiten, zang) en Wen Chin Fu (cello) dwars door tijd en ruimte snijden met diepgravende abstracties van oude muziek, barok, avant-garde, ambient en new age.

www.rutgermuller.nl

 

Winternights

Vanwege het succes van vorig jaar, dit jaar een tweede editie Winternights!

Met trots nodigen initiatiefnemers SoAP & VIA ZUID samen met nieuwe partners C-TaktGOTRAINTROFASHIONCLASH en SALLY, u van harte uit om naar het feestelijke festival Winternights te komen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het talent van morgen, hun werk en visie op de wereld.

Winternights is een preview festival waarin creatief talent het publiek trakteert op ‘affe’ voorstellingen, work in progress en experiment. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017 laten maar liefst 17 makers in alle hoeken en gaten van dit oude fabrieksgebouw zien wat ze voor bijzonders te bieden hebben. Een verzameling van makers die verbonden zijn in hun zoektocht naar een nieuwe theatertaal, een nieuwe beeldtaal; die het comfortabele rode pluche van de zaal doorgaans hebben verlaten en werk presenteren op onconventionele locaties.Het programma is een selectie van jonge makers samengesteld door: C-TaktFASHIONCLASHINTROSALLY Dansgezelschap Maastricht, GOTRA I Joost Vrouenraets, SoAP en VIA ZUID

soap-it.eu | www.viazuid.com | www.c-minecultuurcentrum.be/nl/projecten/c-takt |
www.gotra.nl | www.introinsitu.nl | www.fashionclash.nl  | www.sallydansgezelschapmaastricht.nl

Op de hoogte blijven over Winternights? Volg: facebook.com/winternightsmaastricht

Entree: Gratis