ENG | NL

Rutger Muller

Mijn elektro akoestische muziek representeerd mijn zoektocht naar een nieuwe multiculturele identiteit en spiritualiteit in een tijd van globale digitale communicatie. Ik neem invloeden van (westerse en niet westerse) klassieke en oude muziek, gefuseerd met ambient-techno elementen.

Zoals de spectrale componisten in de 20e eeuw ben ik gefascineerd door de complexiteit van de texturen van akoestische instrumenten en om nieuwe manieren te vinden om deze texturen naar de voorgrond te verplaatsen door middel van technologische transformatie en avant garde instrumentale technieken. Gecombineerd met mijn voorliefde voor ritme heeft dit mij geleid tot een persoonlijke esthetiek waarin texturen versterkt worden, gedragen door langzaam ontwikkelende patronen, akoestiek, experimentele grooves en stiltes.

rutgermuller.nl

Rutger Muller

Technological Abstraction

dinsdag 17 oktober 2017 / 20:30 / Intro (Muziekgieterij), Maastricht

“Miles away from even a lot of the post-classical music you hear these days, this is driving, jazz-inflected experimental electronic music deeply rooted in classical instrumentation and form.” – CDM.com over de album demo (2015)

Electro-akoestische componist en muzikant Rutger Muller combineert ambient en techno met elementen uit zowel oude als hedendaagse klassieke muziek. Muller is gefascineerd door het op technologische wijze abstraheren van spirituele en instrumentale tradities. Door middel van sampling, sound design en samenwerkingen met akoestische instrumentalisten, creëert hij hedendaagse, mystieke klankwerelden die de stress van globale communicatie balanceert op kalmerende drones en hypnotiserende ritmes.

Entree: Gratis

www.rutgermuller.nl