ENG | NL

Slumberland

Muziekgieterij

woensdag 04 maart 2020 / 20.00 (doors) 21.00 (start) / Muziekgieterij, Maastricht

Slumberland omarmt het experiment. De band rond geluidskunstenaar Jochem Baelus, brengt met een magazijn aan zelfgebouwde mechanische instrumenten en 2 drummers, bezwerende krautrock / post punk met echo’s van overstuurde exotica, bestofte soundtracks en benevelde rock & roll meesters.

In het voorjaar van 2019 verscheen zijn nieuwste album ‘Sea, sea, sea, drifter / See, see, see, drifter’ Dit 2de album klinkt obscuurder, rauwer en explosiever dan zijn voorganger. De songs kennen een constante wrijving tussen tactiele texturen en spaarzame melodieën, waartussen de donkere stem van Baelus zich steeds meer een plek opeist en hij zich als een ceremoniemeester manifesteert. Sinds 2013 beweegt Jochem Baelus zich met zijn omgebouwde naaimachines, filmprojectoren in het muzieklandschap. Met zijn zelf getitelde debuutplaat op het experimentele Nederlandse label ‘De Zesde Kolonne’ in 2013 overtuigde hij met obscure, gesluierde songs het publiek van zijn Lynchiaans karakter, waarvoor hij eerder al bekend was bij bands als o.a. Echo Beatty. Dit werd ook opgemerkt door bands als Tindersticks en King Dude waarmee hij later het podium deelde.

Na talrijke soloshows besluit hij in 2018 de band uit te breiden tot een trio. De 2 drummers Alfredo Bravo (Flying Horseman) en Frederik Meulyzer (Stray Dogs) zorgen voor het organische, fysiek tegenwicht tegen over het mechanische geweld. Met deze bezetting staat de band bekend voor een intense live ervaring waarbij je als publiek slaaf wordt van een collectief, repetitief en tijdloos ritueel. Of zoals HUMO het ooit zei: ‘Mooi om zien, heerlijk om horen’.

Entree: €15,- Klik voor kaarten!

www.thelostrodeorider.com/slumberland | www.muziekgieterij.nl