ENG | NL

VONK

Rianne Wilbers:
Sopraan

Erwin Muller:
Klarinetten

Tom Sanderman:
Saxofoons

Reggy van Bakel:
Slagwerk

Nicoline Soeter:
Compositie, artistieke leiding

Songs for VONK (Preview)

Songs for VONK (Preview)

Winternights Maastricht

vrijdag 15 december 2017 / n.t.b. / AINSI, Maastricht

In Songs for VONK worden nieuwe songs geschreven waarin invloeden uit hedendaags gecomponeerde muziek en avant-garde pop hoorbaar zijn; cross-genre, gedreven door de nieuwsgierigheid naar onverwachte mengtalen.

Bouwend aan een grensoverschrijdend repertoire heeft ensemble VONK vanaf het debuut in 2015 de blik op verrassende samenwerkingen gericht. In Songs for VONK is artistiek leider en co-creator Nicoline Soeter het avontuur aangegaan om met de Nederlandse Brechtje van Dijk en de Amerikaanse Molly Joyce een nieuw programma te schrijven. De eigen signatuur die de betrokken makers hebben en het verschil in benadering van het thema geeft het programma een spannende diversiteit. Songs waarin invloeden uit hedendaags gecomponeerde muziek en avant-garde pop hoorbaar zijn; cross-genre, gedreven door de nieuwsgierigheid naar onverwachte mengtalen. Thema voor dit project is ‘Evolutie’.

VONK

Rianne Wilbers – Sopraan

Erwin Muller – Klarinetten

Tom Sanderman – Saxofoons

Reggy van Bakel – Slagwerk

Nicoline Soeter – Compositie, artistieke leiding

www.vonk.ventures

Winternights

Vanwege het succes van vorig jaar, dit jaar een tweede editie Winternights!

Met trots nodigen initiatiefnemers SoAP & VIA ZUID samen met nieuwe partners C-TaktGOTRAINTROFASHIONCLASH en SALLY, u van harte uit om naar het feestelijke festival Winternights te komen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het talent van morgen, hun werk en visie op de wereld.

Winternights is een preview festival waarin creatief talent het publiek trakteert op ‘affe’ voorstellingen, work in progress en experiment. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017 laten maar liefst 17 makers in alle hoeken en gaten van dit oude fabrieksgebouw zien wat ze voor bijzonders te bieden hebben. Een verzameling van makers die verbonden zijn in hun zoektocht naar een nieuwe theatertaal, een nieuwe beeldtaal; die het comfortabele rode pluche van de zaal doorgaans hebben verlaten en werk presenteren op onconventionele locaties.Het programma is een selectie van jonge makers samengesteld door: C-TaktFASHIONCLASHINTROSALLY Dansgezelschap Maastricht, GOTRA I Joost Vrouenraets, SoAP en VIA ZUID

soap-it.eu | www.viazuid.com | www.c-minecultuurcentrum.be/nl/projecten/c-takt |
www.gotra.nl | www.introinsitu.nl | www.fashionclash.nl  | www.sallydansgezelschapmaastricht.nl

Op de hoogte blijven over Winternights? Volg: facebook.com/winternightsmaastricht

Entree: Gratis