ENG | NL

Songs of Doubt

SPOR festival

zaterdag 14 mei 2016 / 22:00 - 23:00 / Granhøj Dans, Aarhus (DK)

De compositie Songs of Doubt is een liederencyclus bestaande uit 10 liederen. De gebruikte muzikale taal zal de meeste luisteraars zeer bekend in de oren klinken aangezien de muziek referenties aan pop, blues en soul bevat. Onder deze sluier van toegankelijke muziek word de eenvoud van muziek (of het leven!) betwist door middel van een wanorde in de richting van tijd.

Enerzijds kan de muziek in Songs of Doubt gewoon ervaren worden voor wat het is – melodieën en akkoorden. Anderzijds kan men het proces van manipulatie van het temporale aspect van muziek ervaren waardoor de muziek onderbroken of gecompliceerd wordt. Dit proces kan leiden tot reflectie van een filosofische dan wel existentiële aard.

Prospect/Retrospect

Gelijk een Januskop lijkt de muziek zowel vooruit als ook terug te blikken alternerend tussen toekomst en verleden, tussen verwachting en herinnering. Het stuk is opgebouwd als een serie eenvoudige liederen die de complicaties van het nemen van beslissingen ondergaan – aarzeling en twijfel.

Songs of Doubt voor koor, mannelijke solostem en Ondes Martenot is een opdracht van Intro en geschreven voor Studium Chorale, Nathalie Forget en Roderik Povel. Muziek, video en tekst zijn van de hand van Niels Rønsholdt, duur ca. 50 min.

Voor kaarten klik hier!

Entree: 100/50 DKK (Deense Kronen)