ENG | NL

TEMKO

Aart Strootman - guitar
Fred Jacobsson - bass
Ramon Lormans - percussion
Rogier Telderman - piano

TEMKO

Mixed Minimal Chamber Metal

dinsdag 16 februari 2016 / 20:30 / Intro (werkplaats),

Het is altijd een feest als TEMKO bij Intro speelt. Zorg dat u erbij bent! 

Wat gebeurt er als je een jazzpianist, een precieze slagwerker, een klassieke elektrisch gitarist en metal bassist samen in één ensemble plaats? Ontmoet TEMKO, een avontuurlijk ensemble met een eigenzinnig geluid dat het midden houdt tussen improv, minimal music en hedendaagse gecomponeerd.

temko_filled testNa het debuut van TEMKO tijdens November Music 2013 beschreef programmeur Bartho van Straaten van jazzclub Paradox hun muziek als ‘minimal chamber metal': Minimal kamermuziek geworteld in zowel klassieke muziek alsook improvisatie, conceptmuziek en polyritmische metal. TEMKO is genoemd naar origami artiest Florence Temko – bekend voor haar transparante maar uitdagende constructies en kleine kleine ideeën die nooit volstrekt ongrijpbaar zijn.

‘Mixed minimal chamber metal’ – nieuw geluid dat altijd lijkt voort te komen uit ontmoetingen tussen diverse genres en disciplines. TEMKO voert met name eigen werk uit, maar nodigt ook internationaal gerenommeerde componisten en performers uit om samen met hen een nieuw sonisch universum te creëren.

“TEMKO performs and works with the attitude of a pop group, and it combines musical styles in their own unique way.”
(Bert Palinckx, artistic director November Music)

Entree: Gratis

temkomusic.com