ENG | NL

Tin Men and the Telephone

woensdag 02 september 2015 / 20:30 / Intro (werkplaats), Maastricht

De bandleden van Tin Men and the Telephone (TMT) delen een groot enthousiasme. Zij zijn ervan overtuigd dat er nog veel ruimte te ontdekken valt in geïmproviseerde muziek.

Drie musici, opgegroeid met (moderne) klassieke muziek, hiphop, Balkan en hedendaagse jazz, presenteren geïmproviseerde muziek in een nieuwe gedaante. Uitdagend, verleidelijk, komisch, boosaardig maar altijd met grote muzikale diepgang en sterke ritmes. Voor mensen die iets nieuws willen horen .. en zien, want voor TMT is het vanzelfsprekend dat bij muziek ook beeld hoort. Het repertoire? Een complete vertaling van Messiaen’s Danse de la Fureur in jazz jargon, een arrangement van een Nokia ringtone, jazz van en voor dieren, en een nostalgisch stukje jazz van vroeger. In de performance van TMT zijn gebeurtenissen uit het dagelijkse leven een grote bron van muzikale, theatrale en visuele inspiratie. Elementen die normaal onopgemerkt blijven, worden opgepikt en verwerkt. Door het subtiele, en vrijwel niet zichtbare, gebruik van techniek, worden muziek en omgeving dicht bij elkaar gebracht en ontstaat er een dialoog.

Pianist Tony Roe is TMT ’s bandleider en verantwoordelijk voor het artistieke concept en de composities. Hij behaalde zijn Master’s diploma aan het Conservatorium van Amsterdam in 2009 met een ’10 met onderscheiding’. Tin Men and the Telephone bracht onlangs hun debuut album uit, getiteld Moetjenou!? De bezetting: Tony Roe: piano en elektronica, Lucas Dols contrabas, Bobby Petrov drums.

Dit concert wordt aangeboden door Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht.

tinmenandthetelephone.com