ENG | NL

Tjalling

Tjalling

Two People Holding Hands

dinsdag 10 april 2018 / 20:30 / Intro, Maastricht

Tjalling vond elkaar in Eindhoven Rock City. Dany van Dorst (vocal), Lars Anthonissen (Bass), Tjalling de Leeuw (drums) en Jeroen van Vugt (guitar) zochten naar een andere manier van het benaderen en schrijven van muziek. Ze waren klaar met het ‘perfecte liedje van 3:30’. Zo bedachten ze het concept een ononderbroken song te schrijven.

Eind 2015 zijn ze begonnen met het schrijven van deze song en is tevens ons eerste album geworden. Het album draagt de naam ‘Two People Holding Hands’ dat bestaat uit 1 nummer van 33 minuten lang. Hierin wordt je meegenomen door allerlei verschillende fases. Alle stukken in Two People Holding Hands zijn chronologisch en uitgestrekt over verschillende perioden geschreven. Dit zorgt ervoor dat Tjalling het ene moment keihard en ruw kan klinken en de andere keer poeslief en teder, wat het geheel gek maar tegelijkertijd menselijk aan doet voelen.

Voor de opnames van het album sloten ze hunzelf twee dagen en nachten op in Studio Bosrand met engineer Wouter Mollen. Tijdens het schrijven van Two People Holding Hands kwamen er ideeën om ook hun liveshow op een andere manier te verpakken. Zo zijn ze voor hun album releaseshow samen gaan werken met kunstenaar Levi van Huygevoort (Mchnry).

Tijdens hun album releaseshow in het Stroomhuis te Eindhoven kreeg Levi de kans te reageren op hun muziek door middel van de werken die hij maakt met houtskool op groot canvas. De kunstwerken die Levi die avond maakte zijn uiteindelijk het coverartwork voor Tjalling’s debuut plaat geworden.

Entree: Gratis

tjallingtjalling.bandcamp.com