ENG | NL

Tom Sanderman

Tom Sanderman

Zomeravondconcerten in de Cellebroederskapel

woensdag 17 juli 2019 / 21:00 / Cellebroederskapel, Maastricht

Intro in de Zomer

Zomeravondconcerten in de Cellebroederskapel

Ben je na een zonnig, zomers dagje Maastricht wel toe aan wat verfrissing? Kom dan in juli naar onze zomeravondconcerten in de Cellebroederskapel; een uniek monument op een koele, verborgen plek, midden in de stad. Geniet van de prachtige saxofoonklanken van Tom Sanderman (17 juli), ervaar een moment van verstilling bij klarinettist Germaine Sijstermans en haar groep (26 juli), of droom weg bij de ingetogen solopop van Oliver Verse (31 juli). Eén concert kost € 10,-, of bezoek ze alle drie voor € 20,- (ex. servicekosten)

Kaarten koopt u via de ticketwidget onderaan deze pagina of door hier te klikken.

Tom Sanderman

Met zijn debuutplaat The River Beneath Us zette de jonge saxofonist Tom Sanderman zich stevig op de kaart. Als adembenemend virtuoos koestert Sanderman een hartstochtelijke liefde voor de bezwerende klanken van de minimal music. Voor zijn nieuwste programma Whoever You Are Come Forth werpt hij een blik in de toekomst en presenteert hij enkele Nederlandse erfgenamen van de post-minimalistische beweging. Componisten die op geheel eigenzinnige wijze de hypnotische herhaling van van de minimal de 21e eeuw in loodsen.

Tom over de samenwerking met zijn lievelingscomponisten: ‘Anthony Fiumara, Aart Strootman, Kate Moore en Remy Alexander zijn stuk voor stuk liefhebbers en inspireren mij met hun creaties. Het was meer dan een logische keuze om met deze componisten een samenwerking aan te gaan en tegelijkertijd ook een eer. Het creëren van composities door middel van een nauwe samenwerking zorgt voor geweldige resultaten en geeft mij de kans om deze muziek op een persoonlijke manier te delen met mijn publiek’.

Programma: 

Remy Alexander – Sleeping Water

Anthony Fiumara – Redshift

Kate Moore – Whoever You Are Come Forth

Aart Strootman – Floating Points on a Fixed Monorail

www.tomsanderman.nl