ENG | NL

Transformer III

Transformer III

Festival

zaterdag 15 juni 2019 / 16:00 - 01:00 / Muziekgieterij, Maastricht

Met trots kondigen we de 3e editie van het Transformer Festival aan! 15/6/19 in de Muziekgieterij. De formule is hetzelfde: een dag vol nieuwe relevante en spannende muziek van veelal bands die je nog niet kent, maar wel wilt leren kennen en waar je later van zegt “die heb ik nog gezien in de Muziekgieterij ”. Transformer is er voor de early adopter, de verkenner van de popmuziek! Reken jij jezelf tot deze doelgroep?

Bevestigde bands: Lysistrata (FR), Stadt (BE), Penelope Isles (GB), Bawrence of Aralia (NL), Mintzkov (BE), Someone (NL).

SOMEONE (NL)

Een artiest die de focus muzikaal bij psychpop-georiënteerde wegdroommuziek legt met eenzelfde rauwe energie als St. Vincent, maar dan op het instrumentarium van Pond. Inmiddels is Someone verder gegroeid dan enkel muziek, en maakt ze van haar optredens audiovisuele ervaringen in een eigen wereld. Dus verwacht een spectaculair totaalgebeuren met zowel geluid als beeld.

MINTZKOV (BE)

Mintzkov komt terug naar de Muziekgieterij voor een exclusieve try-out en wel op 15 juni tijdens het Transformer Festival. Deze Antwerpenaren zijn graag geziene gasten in Maastricht en na een show op Bruis en een enkele clubshows in de Muziekgieterij, is het nu uitkijken naar de nieuwe nummers die ze ten gehore gaan brengen op 15 juni.

BAWRENCE OF ARALIA (NL)

Forward thinking pop from the vibrant scene in Maastricht, The Netherlands. Hypnotic guitar work like Steve Gunn or Riley Walker do, Bawrence of Aralia does it a little less pop and traditional.

Debut-LP “Bawredom” was released through Dutch independent label Subroutine Records in October 2018, and received favourable reviews from leading Dutch newspaper De Volkskrant and Oor Magazine, among others.

Notable performances include a show at Maifeld Derby festival, a releasetour through Germany and The Netherlands with Austrians Melt Downer and support slots for bands like Mild High Club, Peter Kernel and Lala Lala.

PENELOPE ISLES (GB)

Naast Green Man Festival ook op Transformer Festival!

Als het openbreken van een rots om een kristal binnenin te ontdekken. Glinsterend, intiem en prachtig destructief, dit is de ervaring van Penelope Isles. Broer en zus, Jack en Lily Wolter, maken muziek die nieuwsgierigheid en gevoeligheid toont voor de wereld om hen heen. De vierdelige band uit Brighton heeft een geluid dat zich zowel dramatisch als zacht ontvouwt. Nostalgisch, maar ontegenzeggelijk nieuw, Penelope Isles debuut LP ‘Until The Tide Creeps In’ wordt uitgebracht in maart 2019 op Bella Union Records. Voor de liefhebbers van het vroege Arcade Fire, Grandaddy en Mogwai.

STADT (BE)

Drie jaar na de release van hun tweede album Escalators (2015), een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger (zang/toetsen/etc.), Frederik Segers (gitaar/toetsen), Joris Cool (bas), en Simon Segers (drums/percussie) elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica, en frisgewassen fusion.

Voor het kwartet liep de weg naar de hereniging via de DeSingel in Antwerpen, waar ze in 2016 hun residentie gebruikten als een laboratorium voor nieuwe songs en nieuwe structuren; nieuwe paden die langs improvisatie en live bedachte experimenten leidden. Nieuw, als in meer van hetzelfde, maar beter, losser, en – tja – anders.

Eén van die nieuwe songs is eerste single Nothing Twice, net geen negen minuten lang in de originele albumversie. ‘Beter een single die eerlijk beantwoord aan de geest van de hele plaat, dan simpel mikken op de radio’, meent de band. Geef ze maar eens ongelijk – STADT geeft u daarvoor 540 seconden, ongeveer.

Nothing Twice is de voorloper van het derde STADT – album, te verschijnen begin maart 2019.

LYSISTRATA (FR)

Fans of Fugazi, At The Drive In, A Place To Bury Strangers are you watching? The young, virtuoso band Lysistrata has played on Eurosonic, Reeperbahn, MaMa-festival and Dour before and that’s not for nothing. The energy splashes off the stage with this very tight band. Musically, the French rockers navigate between post-, noise- and mathrock, performing an unprecedented live-dynamic.

Muziekgieterij-WOF-webready_resize