ENG | NL

Credits

Nicoline Soeter: compositie en tekst
Nina Willems: actrice
Rianne Wilbers: sopraan
Tom Sanderman: saxofoons
Erwin Muller: klarinetten
Reggy van Bakel: slagwerk
Mei-Yi Lee: slagwerk
Marc van Vliet: scenografie
Robin Coops: regie advies
Pietjan Dusee: tekst advies

vonk.ventures

VONK

VONK

Wunderkammer

zondag 26 november 2017 / 16:00 / Intro (Muziekgieterij), Maastricht

Vijf musici en een actrice bewegen zich in en om vijf prachtige houten vitrines. Een levende klankinstallatie die ook binnenwereld, museum, werkplaats of publieke ruimte kan zijn.

Muziektheater, geïnspireerd op een 17e eeuws rariteitenkabinet van Frederik Ruysch, hoogleraar anatomie, zoöloog en botanicus te Amsterdam. In rariteitenkabinetten verzamelde men insecten, edelstenen, exotische planten en anatomische objecten. Het waren niet alleen de eerste aanzetten tot musea, maar ook laboratoria voor natuurwetenschappelijk onderzoek. Het is die combinatie, die in Wunderkammer op een poëtische manier wordt ingezet.

Wunderkammer is een voorstelling over verwondering, over nieuwsgierigheid als drijvende kracht. Het personage in Wunderkammer verzamelt ideeën. Zoals actrice Nina Willems het in de voorstelling zegt: ‘Ideeën zijn als hulpbronnen. Een oneindige voorraad. De enige voorraad, die niet uitgeput raakt, als meer mensen er gebruik van maken.’ De muziek is nu eens een levendige, fantasierijke uitbeelding van de rariteitenkabinetten, dan weer een golvende onderstroom van klank.

Entree:  €10,- / €5,- (Voorverkoop ex. service kosten)  €15,- / €7,50 (aan de deur)

Klik hier om kaartjes te bestellen!

Deze performance wordt mede mogelijk gemaakt door:

Logo's transparent beter